MEÜ'de kavga: 1 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 15:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) 2 grup arasında çıkan kavgada bir öğrenci yaralanırken, meslek yüksekokuluna sığınan bir grup öğrenci, çevik kuvvet eşliğinde okuldan tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ahmet Cebba ve beraberindeki bir grup öğrenci, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulunda bulunan kütüphaneye kitap teslim etmeye giderken, kimlikleri belirlenemeyen bir grup öğrencinin saldırısına uğradı. Cebba, saldırıda yaralandı.

Cebba'nın yaralandığını öğrenen bir grup öğrenci, çevreden topladıkları taş ve sopalarla meslek yüksekokuluna giderek, sloganlar atıp, alkışlar eşliğinde olayı protesto etti. Meslek yüksekokuluna sığınan öğrencilerle, slogan atan öğrenciler arasında zaman zaman taşlaşmalar yaşanırken, yüksekokulun camları kırıldı.

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayda, yüksekokula sığınan öğrenciler, çevik kuvvet ekiplerince üniversiteden tahliye edilirken, üniversite çıkışında görüntü almaya çalışan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Telli Çiçek'e saldırarak, fotoğraf makinesini almak istediler.

Daha sonra basın açıklaması yapan grup, dağılmak üzereyken, üniversitedeki öğrencileri taşıyan halk otobüsüne saldırdı. Otobüste hasar oluşurken grup, çevik kuvvet ekiplerince dağıtıldı.

Olayda yaralanan Cebba'nın, MEÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındığını bildiren yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber