Yurttan atılan üniversiteli Yeşim, ortadan kayboldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Yeşim Bakır, kaldığı özel yurttan koktuğu ve uyuşturucu kullandığı için atıldıktan sonra ortadan kayboldu. Kızından 5 gündür haber alınamadığını bölirten Veli Bakır, yurt yöneticilerini polise şikayet etti.

Olay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Yeşim Bakır'ın derslere girmeyip, arkadaşlarını aramaması üzerine ortaya çıktı. Yeşim Bakır'ı hiç biryerde bulamayan arkadaşları İstanbul'da yaşayan ailesini durumdan haberdar etti. Bunun üzerine işadamı olan 52 yaşındaki Veli Bakır, hemen Samsun'a geldi. Özel 19 Mayıs Kız Öğrenci Yurdu'na giden Veli Bakır, burada kızının geçen perşembe günü ?koktuğu ve uyuşturucu kullandığı' gerekçesiyle atıldığını öğrendi. Hemen İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden Veli Bakır, yurt yöneticileri hakkında şikayette bulundu. Veli Bakır polise verdiği ifadesinde, ?Kızım kokuyor ve uyuşturucu kullanıyormuş. Bunu bana oranın sorumlu yurt müdürü söyledi. Orası devletten onaylı bir yurt. Kızımı baştan almasaydılar. Ben kızımı onlara teslim edip, ücretini ödeyerek İstanbul'a gittim. Ben kendilerinden şikayetçiyim. Kızımın da hayatından endişe ediyorum'' dedi. Yeşim Bakır'ın ardakaşlarının da ifadesini alan polis, genç kızı her yerde arıyor.

Bakır'ın yaklaşık 1 aydır derslerine devam etmediği de ortaya çıktı. Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen arkadaşları ise Yeşim Bakır'ın uyuşturucu hap kullandığını söyledi. Yurt yetkilileri ise polise bilgi verdiklerini, başka açıklama yapmak istemediklerini belirtti. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber