Emniyet görevlilerinin özlük hakları düzeltilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Kilis Milletvekili Veli Kaya, polisin özlük haklarını düzelteceklerini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

AK Parti'li Kaya, Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, polisin suç işlendikten sonra suçluyu yakalamaya dayalı klasik yaklaşım yerine, daha işlenmeden suçu önleme yaklaşımını benimsediğini söyledi. Emniyet ve Jandarma'nın teknolojiyi yakından takip ederek çalıştığını anlatan Kaya, gerekli standardı yakalamak için iktidarları döneminde polis alımına önem verdiklerini kaydetti.

Polise karşı ?mahcup? olduklarını vurgulayan Kaya, ancak iktidarları bitmeden ?Polisi namerde muhtaç olmayacak ve başını dik tutacak? şekilde özlük haklarında iyileştirme yapacaklarını söyledi.

?ARAŞTIRDIM, BÖYLE BİR OLAY YOK?

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç da sağlık alanında önemli başarılara imza attıklarını, bunu herkes gibi muhalefetin de görmesi gerektiğini kaydetti.

Konya'da iki kadın radyoloji uzmanının, bir hastanın testis ultrasonunu çekmediği iddialarına işaret eden Tunç, ?Araştırdım, böyle bir olay yok? dedi.

CHP'li milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine, muhalefetin gazete haberleriyle hareket ettiğini söyleyen Tunç, ?Niyet okuyuculuğu yapmak ve vehimler üzerinden konuşuğunuz sürece bu millet size iktidar yüzü göstermeyecektir? dedi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız ise iktidarları döneminde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde doktor ve sağlık personeli açığının giderildiğini söyledi. Ağrı'dan örnek veren Yıldız, 2002'de 39 olan uzman doktor sayısının bugün 88, 52 olan pratisyen doktor sayısının 174, 132 olan hemşire sayısının 338'e ve 81 olan ebe sayısının ise 152'ye ulaştığını, ayrıca yatak sayısının da 310'dan 515'e çıkarıldığını anlattı.

?81 YASA ÇIKARILDI?

AK Parti Bursa Milletvekili Şevket Orhan da kendi dönemlerinde İçişleri Bakanlığının hizmet alanlarına dönük 81 yasa çıkarıldığını belirtti. Kentsel dönüşüm projelerine işaret eden Orhan, ?Benim seçim bölgem olan Bursa'da yapıların yüzde 70'i kaçak. Kentsel dönüşüm sayesinde insanlarımızın rahat, konforlu bir ortamda yaşaması mümkün olacak? dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak ise Sahil Güvenlik Komutanlığının önemli bir hizmeti yerine getirdiğini, hem denizlerde suç işlenmesini önlediğini hem de güvenliği sağladığına işaret etti.

Kulak, Sahil Güvenlik Komutanlığının, uyuşturucu, kaçak petrol ve insan kaçakçılığı konusunda önemli mücadele verdiğini, ele geçirilen uyuşturucu, kaçak petrol ve yakalanan kaçaklarla bu konuda başarılı bir performans gösterdiğini kaydetti.

AK Parti'li Kulak, Komutanlığın 25. yılını kutladığına işaret ederek, genç bir kurum olması nedeniyle ihtiyaçlarının da fazla olduğunu, özelikle modern gemi ve helikopter, keşif gözetleme ve lojman ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti.

AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Ali Suçin de Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, toplumsal değişimde önemsenmeyecek katkıya sahip olan kurumun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

?OY İSTİSMARI YAPILMAYACAK?

AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri ise bütçe üzerinde kişisel görüşlerini dile getirirken, 'özgürlük ve demokrasi projesi? olarak tanımladığı KÖYDES'in tıpkı duble yol gibi Ak Parti iktidarıyla anılacağını ifade etti.

Cumhuriyet tarihinden bu yana kırsal kalkınmaya bu denli büyük kaynakların ayrılmadığını savunan Eri, ?Proje, önemli istismar konusunu da ortadan kaldıracak. Geçmişte bir köyü yola suya kavuşturmak için köylülerle siyasiler arasında oy pazarlığı yapılıyordu. Artık her köyün yolu suyu bu projeyle sağlanmış olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber