Unakıtan'dan Sosyal Güvenlik Reformu Açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bazı maddeleri Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Sosyal Güvenlik Yasa'sı konusunda izlenecek yolun ilk Bakanlar Kurulu'nda gündeme geleceğini söyledi. Unakıtan, "Türkiye'nin genel menfaatini düşünmemiz lazım. Bu konudaki reformlara Hükümetimiz aynen devam edecektir. Ben öyle tahmin ediyorum" dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu ve yeni Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'yu kabul etti. Unakıtan, Katsu'nun, eski Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink'in yerine atanan Zachau'yu takdim etmek üzere kendisini ziyaret ettiğini belirtti. Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Katsu, Ankara'ya son ziyaretini 1 yıl önce gerçekleştirdiğini hatırlatarak bu dönem içinde siyasi ve ekonomik reformlar ve bunların sonucunda elde edilen başarıların ortada olduğunu ifade etti. İstanbul'a yaptığı son ziyaret sırasında piyasaların oldukça hareketli olduğunu hatırlatan Katsu, Merkez Bankası ve Hükümet'in, politikalarını kararlılıkla uygulayarak bu hareketliliğin üstesinden geldiğini vurguladı. Katsu, aynı basiretli tutumun önümüzdeki dönemde de sürmesini umut ettiğini kaydetti.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirterek Vorkink'ten sonra bu görevi üstlenmekten ve son 5 yılda Hükümet'in uyguladığı politikalardan başarılı neticeler alan bir ülkede çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Zachau, "Sizden öğreneceğim çok şey var" açıklamasında bulundu.

Görüşmenin sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Unakıtan, Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerini iptal ettiği Sosyal Güvenlik Yasası konusunda Hükümet'in nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine, Bakanlar Kurulu'nda ilk konuşacakları konulardan birinin bu olduğunu, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun önlerine geleceğini ifade etti.

Unakıtan, "Yasanın ertelenmesine dair beklentilerin gündemde. Bu bütçeyi nasıl etkiler?" sorusu üzerine bunların, hükümetin alacağı kararlar olduğunu, o kararlar alınmadan birşey söylemesinin doğru olmayacağını belirtti. Unakıtan, "Şimdiye kadar biz devamlı suretle yapısal reformlara fevkalade önem verdik. Bu yapısal reformlar zaten Türkiye'deki başarıların kalıcı olmasını sağladı. Sosyal Güvenlik konusu da fevkalade önemli bir reform Türkiye için. Burada Türkiye'nin genel menfaatlerini düşünmemiz lazım. Türkiye'nin geleceğini, Türk insanının refahını düşünmemiz lazım. Dolayısıyla bu konudaki reformlara Hükümetimiz aynen devam edecektir. Ben öyle tahmin ediyorum. Hükümet'in alacağı kararı yakında göreceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber