Dünya Bankası'ndan memura ayrımcılık yapmayın mesajı

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası, sosyal güvenlik reformunda herkese eşit davranılması gerektiğini belirterek; "memura ayrımcılık yapmayın" mesajı verdi. Dünya Bankası'nın Türkiye'nin de içinde olduğu ülkelerde sorumlu Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu, "Sosyal güvenlik reformu adil, herkese eşit uzaklıkta ve mali açıdan sürdürülebilir olmalı? dedi.

Katsu, Dünya Bankası Türkiye Temsilciliği'nde bankanın yeni Türkiye Direktörü Ulrich Zachau ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Katsu, sosyal güvenlik reformunun kısmi iptaline ilgili gelişmeleri değerlendirirken, iptale dönük gerekçeli karar ve detayları bilmediğini, ancak bu reformun Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Sosyal güvenlik reformuna ilişkin Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Katsu, mevcut reformun adil, herkese eşit ve sürdürülebilir olma özelliklerini taşıdığını söyledi.

Dünya Bankası'nın diğer konulardaki düzenlemelerin de devam etmesini istediğini vurgulayan Katsu, bu düzenlemeleri Halkbank'ın özelleştirilmesi, mortgage yasasının çıkması ve işgücü piyasası düzenlemelerinin de hızla yapılması olarak sıraladı. Diğer reformları gerçekleştirirken Türkiye'nin ekonomik reformları ikinci plana itmeyeceği düşüncesini taşıdıklarını vurgulayan Katsu, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere de değindi. Gelecek yılki 2 olayın da farkında olduğunu vurgulayan Katsu, "Bizim açımızdan Türkiye makro ekonomik istikrar için çok çaba sarf etti. Reformlara dair uygulamaların devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Katsu, gazetecilerin risklerle ilgili bir sorusuna da "Hepimizin mevcut cari açığa dikkat etmesi lazım" yanıtını verdi. Katsu, ekonomide daha fazla istihdam yaratılan bir ortamın esas olması gerektiğini vurgulayarak; bunun için de kombine bir çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber