Öğretim üyelerinden YÖK'e tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun yeniden dekanlığa atamaması nedeniyle YÖK'ü kınadı.

Öğretim üyelerince, "Kamuoyuna" başlığıyla yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin son 10 yıl içinde çağdaş tıp eğitim modellerine uyum sağladığı, tedavi hizmetlerinde dev atılımlar yapıldığı, akademik araştırmaların sayısında büyük artış olduğu kaydedildi.

"Tıp Fakültesi hastanelerinin uluslararası standartlarda ve her türlü teknik donanıma sahip yüksek kapasiteli biçimde yeniden yapılandırılmasının tamamen öz kaynaklarla kredi almaksızın gerçekleştirildiği" belirtilen açıklamada, bu çerçevede yapılan çalışmalara değinildi.

"YÖK, İKİLİ STANDART UYGULADI"

Açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm bu işler, gereksinimleri ve öncelikleri doğru tespit eden, çalışkan, kaynakları iyi kullanan, piyasayı ve toplumu iyi tanıyan, öğretim üye ve fakülte çalışanlarını ekip ruhu içinde çalıştırma becerisine sahip bir yönetim sayesinde gerçekleştirilmiştir. Bu yönetimin lideri Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'dur. YÖK Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğretim üyelerinin büyük bir çoğunluğu tarafından dekanlık makamına layık görülen Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nu üçüncü kez bu göreve atamazken aynı durumda olan diğer dekanları üçüncü kez atamakta sakınca görmemiş ve ikili standart uygulamıştır. Üniversite gelenekleri, seçicilere objektif ve teamüllere uygun davranma, ilgili kurumların eğilimlerini dikkate alma sorumluluğunu da yüklemektedir.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin dekanı belirleme eğilimlerini göz ardı eden bu karar, üniversite gelenekleri ve demokrasi kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Aşağıda imzaları bulunan biz öğretim üyeleri, YÖK'ün hukuk ilkeleri, üniversite gelenekleri ve akademik teamüllerle bağdaşmayan bu kararını üzüntü ile karşılamakta ve kınamaktayız." Öğretim üyelerinin, bu açıklamayı gazetelere "ilan" olarak da vermeyi planladıkları öğrenildi.

YÖK'ün, Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce birinci sırada dekanlığa yeniden aday gösterdiği Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun dekanlığa atanmasının, "YÖK ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras arasında daha önce basına da yansıyan olumsuz ilişkilerden kaynaklandığı" iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber