2007'de Türk Telekom'dan zamlar yolda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Aralık 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, 2007 yılında hem telefon hem de ADSL hizmetlerinin tarifelerinde değişiklikler yapacaklarını belirterek, şehiriçi aramalarda artışlar yapacaklarını, şehirler arası ve milletlerarası aramalarda ise indirime gideceklerini açıkladı. Şirketin yeni organizasyonunu anlatan Doany, 2006'nın geçiş yılı olduğunu, 2007'nin Türk Telekom için çok büyük bir yıl olacağını söyledi. Doany, şöyle devam etti: ?Yeni tarifelerle Türkiye'nin konuşma trafiğini Batı Avrupa seviyesine çekmeyi, ev ve iş telefonlarını Türkiye'nin toplam iletişim pazarı içinde daha güçlü bir alternatif haline getirmeyi hedefliyoruz.'' Doany, 2007'de Türk Telekom'un ev ve iş telefonlarında 50 milyon telefon kullanıcısının hayatını yakından etkileyecek değişikliklere imza atacağını belirterek şunları söyledi: ?Şehiriçi aramalarda 2004 yılından bu yana ilk kez artış yapılacak, artışlar enflasyon seviyesini geçmeyecek. Şehirlerarası ve milletlerarası aramalarda yüzde 55'i aşan indirimler yapılacak. Sabit hat-GSM aramalarında Temmuz 2006'da yüzde 39'a varan indirim yapılmıştı, yeni indirimle bu oran yüzde 50'yi aşacak. Sabit ücret payını Avrupa seviyesine yaklaştırmak için artışlar yapılacak, bunun yanında kullanıcılara ücretsiz kontör verilecek.''

TATLIYA BAĞLA

Doany, Türkiye'deki ADSL kullanıcısının yüzde 15'inin sınırsız, yüzde 85'inin sınırlı erişim olduğunu belirterek, ?Yeni yılda ADSL'de hız artırımı ve fiyatlandırmalarıyla ilgili büyük bir duyuru yapacağız. 2007 ADSL yılı olacak'' diye konuştu. Doany, borçlu aboneler için ?Tatlıya Bağlayalım' kampanyası yapacaklarını ve yeni ADSL toptan satış tarifelerini hayata geçireceklerini söyledi.

HALKA ARZ

Doany, Türk Telekom'un halka arzına ilişkin sorulan bir soruya ?Halka arzın zamanını bilmiyoruz. Buna hükümet karar verecek. Önümüzdeki yıl ya da bir sonraki yıl olabilir. Ama şirket önümüzdeki yılın ilk yarısında halka arza hazır olacak. Yüzde 45'lik hissenin bir kısmı satılacak. Bu yurtiçi ya da yurt- dışına olabilir'' karşılığını verdi. Global telekom pazarı hakkında bilgi veren Doany, pazarın 1.2 trilyon doları aştığını, Türkiye pazarının ise 12.4 milyar doları bulduğunu aktardı. Doany, Avrupa'da yıllık sabit hat gelirinin 320 euro, Türkiye'de 184 euro olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber