?Notu boşver' gafı kızdırdı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okullardaki şiddet olaylarının artması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, ?Huzur ve güvenli bir okul için benim de yapabileceklerim var? adı altında bir proje hazırladı

04.01.2007

Proje, 4'er dakikalık kısa filmlerde ünlü isimlerin rol olmasını ve öğrenci, veli, esnaf ile okul yönetimine yönelik mesajlar verilmesini içeriyor.

TERİM: NOT ÖNEMLİ DEĞİL

Bakanlığın hazırladığı senaryo doğrultusunda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile 2 sanatçı Halil Ergün ve Savaş Dinçel kamera karşısına geçti. Filmde Fatih Terim, veliler adına ?Benim çocuklarımın notları önemli değil, huzur içinde bir okulda olması önemli? mesajı veriyor. Savaş Dinçel, okulun etrafında esnaflık yapan bir vatandaşı, Halil Ergün ise internet cafe sahibini canlandırıyor. Bakan Hüseyin Çelik kampanya ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi ve kısa filmler sinevizyon eşliğinde komisyon üyesi vekillere izlettirildi. Ancak filmdeki ?Not önemli değil, huzurlu bir okul olsun? mesajı CHP'li ve AKP'li vekillerin tepkisini çekti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ?Ben ortada bir çelişki görüyorum. Fatih Terim'in bu reklamı yayınlanıyor mu?? diye sordu. Çelik'in ?Henüz yayınlanmıyor, bunlar hazırlık? cevabı üzerine CHP'li İnce ?Aman yayınlanmasın. Notları nasıl önemli olmaz?? diye tepkisini dile getirdi. AKP Adana Milletvekili Recep Garip ise kampanyada ?sağlık ve huzur? vurgusu yapılırken ?eğitim? kelimesine yer verilmemesini eleştirdi. Bakan Çelik ise hazırlatılan kısa filmler için ?Bu daha ham şekli, çok daha cazip hale getirilecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber