Öğretmenlere, evrim karşıtı kitap ve CD'ler gönderildi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da, Çukurova Üniversitesi'nde biyoloji ve sağlıkla ilgili bölümlerde görev yapan öğretim üyelerine ve liselerdeki biyoloji öğretmenlerine, Adnan Oktar'ın `Harun Yahya' takma adıyla hazırladığı 754 sayfalık `Yaratılış Atlası' adlı kitap ve aynı içerikteki bir CD gönderilmeye başlandı. Global Yayıncılık'ın ücretsiz olarak gönderdiği kitapta, evrim teorisinin büyük bir yalan olduğu öne sürülüyor

İlk kez 2 ay önce Çukurova Üniversitesi'nde özellikle biyoloji ve sağlıkla ilgili bölümlerde görev yapan öğretim üyelerine gönderilen kitap ve CD, son bir kaç gündür de lise biyoloji öğretmenlerine ulaştırılmaya başladı. Harun Yahya imzasını taşıyan `Yaratılış Atlası' adlı kitap ve CD, gönderici bölümünde `Global Yayıncılık' yazan kargo paketleriyle akademisyen ve öğretmenlere ücretsiz olarak ulaştırılıyor. İçinde ise kitabın `Araştırma Yayıncılık' tarafından hazırlandığı bilgisi yer alıyor. Atlastaki fotoğraf ve çizimlerle, Charles Darwin'in evrim teorisinin bir yalandan ibaret olduğu öne sürülüyor. Bazı sayfalarda da, Ortadoğu'daki çatışmalar ve 11 Eylül 2001'de New York'taki büyük terör saldırısının, evrim teorisini savunanlar tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

KİM FİNANSE EDİYOR?

Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı biyoloji öğretmeni Güven Boğa, lise öğretmenlerine gönderilmeye başlanmasıyla kitaptan haberleri olduğunu söyledi. Kitabın bir çok üniversite öğretim üyesine ulaştığını, bu hafta da 75'inci Yıl Anadolu Lisesi'nde 2 biyoloji öğretmenine geldiğini belirten Boğa, şunları söyledi:

"Kaliteli malzemeyle ciltlenmiş, ilginç bir teknikle kapağı süslenmiş ve kuşe kağıda basılmış böyle bir kitabın fiziki baskı maliyeti en az 100 YTL'dir. Ancak akademisyen ve öğretmenlere kendi istekleri dışında ücretsiz olarak gönderiliyor. Böylesine büyük bir harcamanın nasıl finanse edildiği bile düşündürücü. Öte yandan bu öğretmenlerin adları ve hangi kurumda çalıştıkları bilgisinin de yayınevine nasıl ulaştığı belli değil" dedi. Güven Boğa, kitabın bilim dünyasında henüz teori olarak yer alan ancak doğruluğuna dair bir çok kanıt bulunan evrim teorisini, bilimsel olmayan iddialarla yalanladığını söyledi. Bazı fosil fotoğraflarının ve yanlış bilgilerin kullanılarak evrim teorisinin uydurma bir teoriymiş gibi yansıtıldığını ifade eden Boğa, "Gösterişli baskısı ve fotoğraflarıyla ilgi çekici bir formatı olan kitapla, bilim adamları ve öğretmenler etkilenmeye çalışıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber