İstanbul'da Bylock'tan tutuklanan polis sayısı 160'a yükseldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, FETÖ/PDY'nin şifreli iletişim sistemi ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle 61 polis daha tutuklanırken, 4 poliste adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2016 09:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İstanbul'da Bylock'tan tutuklanan polis sayısı 160'a yükseldi

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, ByLock kullanan rütbeli polislere yönelik 'Çözülme 1' adı verilen ilk operasyonda 120 polis yakalanırken, 46'sı adreslerinde bulunamamıştı. Ekipler operasyonun 'Çözülme 2' adı verilen ikinci dalgasında İstanbul'da 30'u komiser yardımcısı 125 polisi yakalamak için operasyon düzenlemiş, 73 polis gözaltına alınmıştı. 52 polisin ise adreslerinde bulunamadığı ve yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirilmişti.

'Çözülme 1' ve 'Çözülme 2' operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 103'ü adliyeye sevk edilmiş, etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan 4 kişi adli kontrol kaydıyla serbest kalmıştı. Aralarında 3.sınıf emniyet müdürleri Ramazan Karaoğlan, Hasan Taşkıran ve 4. Sınıf emniyet müdürleri Dinçer Ay, Timur Bunlu, Sultan Ahmet Demirci ve Oğuzhan Karaçoban'ın da bulunduğu 99 kişi tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

Bu tutuklamaların ardından dün sabah saatlerinde 65 polis daha adliyeye sevk edildi. 61 polis tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 poliste adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Son tutuklamalarla birlikte tutuklanan polis sayısı 160'a yükselirken, adli kontrolle serbest kalanların sayısı da 8 oldu. 30 polisin Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının devam ettiği, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılacakları bildirildi.

'Çözülme 1' ve 2 operasyonlarına, Kütahya'nın Tavşanlı'da bir yakınının evinin bodrum katında saklanırken yakalanan İhsan Taşkın'ın verdiği ifade ışık tutmuştu. ByLock'u geliştiren isim olarak belirlenen eski TÜBİTAK Başuzmanı Taşkın'ın verdiği bilgilerin MİT'in sistemin şifresini kırarak elde ettiği veriler ve polisin yaptığı çalışmayla uyuşması üzerine düğmeye basıldığı ve operasyonların gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Çetin AYDIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber