5 günlük HARİTALI hava raporu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğuda kar yağışı iki gün daha devam edecek. Ancak batıdan itibaren yeniden bahar yaşanıyor. Çarşamba gününden itibaren neredeyse Mart ayında görülebilen sıcaklıklar bekleniyor. Sıcaklık batıda 20 dereceye yaklaşacak, rekorlar kırılabilir.

İstanbul'da bugün bulutlanma biraz arttı ve pus var. Bir hafta boyunca yağış beklenmiyor, hava güneşli ve geceleri puslu olacak. Sıcaklık Çarşamba günü 15 dereceye çıkacak. Ankara'ya bugünden itibaren puslu ve parçalı bulutlu bir hava hakim. İzmir ve Adana bu hafta oldukça sıcak. Sadece yarın iki kenttede sert esecek rüzgar sıcaklığı biraz düşürecek. Bursa'da sis oluşuyor. Bugün İstanbul 11, Ankara 6, İzmir ve Adana 18, Bursa 13 derece.

5 GÜNLÜK HAVA HAREKETLERİ HARİTASI

BÖLGE BÖLGE DURUM:

Marmara'da bu hafta da yağış yok. Karadenize yakın yerlerde bulutlanma biraz arttı ve bölgede yer yer yoğun sis var. Yarın da serin geçecek. Ancak Çarşamba'dan itibaren Pazar gününe kadar güneşli bir hava olacak ve sıcaklık 15 derecenin üzerine çıkacak. Bugün Edirne 12, Çanakkale ve Kocaeli 13 derece.

İç Anadolu'da hafif rüzgarlı, puslu ve geceleri çok soğuk bir hava etkili oluyor, buzlanma da var. Bu gece Sivas-Yozgat çevrelerinde yine kar geçişi olacak. Çarşamba'dan itibaren bu bölgede de sıcaklık 3-4 derece yükselecek. Bugün Konya 5, Eskişehir 5, Sivas 4 derece.

Ege Bögesi'de bu hafta sıcaklıklar oldukça yüksek değerlerde seyredecek. Kyılarda haftanın ikinci yarısı 20 dereceyi bulucak. Çrşamba'dan itibaren sis yoğunluğuna artıracak. Deniz suyu sıcaklığı, hava sıcaklığından daha düşük değerlerde. Sıcaklık Denizli'de 14, Bodrum'da 18, Kütahya'da 6 derece.

Akdeniz az bulutlu. Yarın kuzeyden sert esecek rüzgar, havayı soğutacak, ancak sonrasında yeniden hızla ısınıyor. Güneydoğu parçalı bulutlu, ayazdan dolayı son yılların en soğuk kışını yaşıyor. Diyarbakır'da sıcaklık gece -14 dereceye inecek. Salı günü kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık Antalya'da 16, Diyarbakır'da -2 derece.

Doğu Anadolu'da özellikle Erzurum-Kars Ağrı ve Van arasında kar yağışı, bugün zayıf, ancak yarın etkini artıracak. Yağış bölgede havayı biraz yumuşattı. Çarşamba'dan itibaren ise yine kuvvetli ayaz ve dondurucu soğuklar başlayacak. Erzurum -10, Malatya 2, Van -1 derece.

Karadeniz'de karayelle birlikte, iç kesimlerde hafif kar yağışı görülecek. Kar Bolu'yu da sabah etkiledi. Yarın ise Giresun-Artvin arasında kar yağışı kuvvetlenecek, sahil kesiminde yağış sulu kar şeklinde olacak. Sıcaklık Trabzon'da ve Samsun'da 12, Bolu'da 7 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber