IMF reçetesine rağmen ilaç faturası kabardı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin tüm tedbirlerine rağmen, ilaç harcamaları düşürülemedi. 2005 yılında 8.7 milyon YTL olan kamu ilaç harcamaları, 2006 yılında 10 milyon YTL'ye dayandı. İlaç harcamalarında en büyük grubu, 4.8 milyon YTL ile SSK'lılar oluşturdu. SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç almasının önü açıldıktan sonra, bu kalemde yapılan harcama arttı. İlaç harcamalarının tedavi hizmetlerine göre çok yüksek düzeylerde olmasına yine çözüm bulunamadı. Bu konuda CHP Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu'nun soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ?Yeşil kartlıların eczanelerden ilaç alabilmesi nedeniyle, harcamalardaki artış doğaldır? derken, yeşil kartlıların toplam ilaç harcaması, sadece 687 bin YTL tuttu.

Kamuda ilaç harcamaları 2004 yılında 7.9 milyon iken, 2005'te bu rakam 8.7 milyon YTL'ye yükseldi. Geçen yıl bu rakam, sadece ilk 10 ayda 9.1 milyon YTL oldu. Akdağ, ?Sağlık bütçesinin kontrolsüz harcaması ya da açık vermesi söz konusu değildir. Devletimiz, ödeme gücü olmayan vatandaşına kucak açmıştır? dedi.

İCRAATLARI ANLATTI

Bakan Akdağ, CHP'li vekilin, ilaç harcamalarına yönelik sorusuna yanıt verirken, pek alışık olunmayan bir dil de kullandı. Bakanlığının icraatlarını uzun uzun anlatan Akdağ, şu ifadeleri kullandı: ?AKP, dürüst, cesur, genç, dinamik, bilgili ve temiz kadroların öncülüğünde, siyaseti yeniden milletle buluşturmak için kapsamlı bir programla umut ve güven dolu bir geleceği yeniden tesis etmek üzere yola çıkmıştır. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber