İhale operasyonunda 17 tutuklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle 5 gün önce eş zamanlı olarak 9 ilde düzenlediği operasyon sonucu yakalanan ve aralarında kamu görevlileri ve müteahhitlerin bulunduğu 24 kişiden 17'si, 'örgüt kurmak', 'örgüt üyesi olmak' ve 'ihalelere fesat karıştırmak' suçlarından dolayı tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan 5.5 milyon YTL'lik su taşkını ihalesini iptal etmesi üzerine 5 Eylül 2006 tarihinde teknik takip başlattı. Soruşturmayı sürdüren TCK'nın 250. maddesiyle görevli Van Cumhuriyet Savcısı Akın Karakaş'ın, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nden aldığı izinle müteahhitlerin cep telefonları dinlemeye alındı. Yaklaşık 5 ay devam eden çalışmanın ardından Karakaş'ın talimatıyla 18 Ocak 2007 günü sabah saat 06.00 sıralarından İstanbul, Ankara, Kars, Siirt, Karamanmaraş, Giresun, Van, Şanlıurfa ve Erzurum illerinde eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, aralarında Van Müteahhitler Derneği Başkanı H.B., Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ö.Y.'nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından iki gün boyunca Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren şahıslardan 6'sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 18'i ise tutuklama talebiyle akşam saat 17.00 sıralarında nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sabah saat 04.00'e kadar süren mahkeme sonucunda şahıslardan 1'i serbest bırakılırken, 17'si ise 'örgüt kurmak', 'örgüt üyesi olmak' ve 'ihalelere fesat karıştırmak' suçlarından dolayı tutuklandı. Van Adalet Sarayı'ndan çıkarılan şahıslar, polis aracına bindirilerek götürüldükleri hastanede yapılan sağlık kontrollerinden sonra Van F ve M Tipi Kapalı cezaevlerine gönderildi.

Düzenlenen operasyon sonucu aralarında Van eski milletvekillerinden Mustafa Bayram ile avukat olan oğlu Hişar Bayram'ın da bulunduğu 15 kişinin ise arandığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber