Gezi için sekreteri dansçı yaptılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Yazar ile Cemal Tekkanat'ın sekreterleri, Londra'da 6 gün sürecek Destinations London Fuarı'na katılmaları için, Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları listesine ilave edildi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün "B.16.0.TGM.0.10.03/10495" sayılı "Destinations London Fuarı" konulu yazısında, 1-4 Şubat 2007 tarihleri arasında İngiltere'deki fuara katılma kararının alındığı belirtildi. Burada özel ve kamu sektörünün ürünlerinin satılacağı anımsatılan yazı şöyle devam etti:

"Bu faaliyetlere ek olarak, fuardaki katılımımızı daha da güçlendirmek amacıyla bir folklor ekibinin görevlendirilmesinin sağlanması talep edilmektedir. Ayrıca ekibin konaklama masraflarının fuar idaresi tarafından karşılanacağı bildirilmektedir. Makamın onayı ile ekteki listede isimleri bulunan Devlet Halk Dansları Topluluğu'ndan oluşan sanatçı grubunun, 31 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında altı gün süreyle Londra'da görevlendirilmesi ve giderlerinin Bakanlığımızın 2007 yılı bütçesinin yolluk tertibinden karşılanması hususunu arz ederim."

Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özaslan'ın imzasını taşıyan, müsteşarlıkça da "olur" verilen yazının ekinde ise kafile başkanı ile 16 dansçının ve ebru sanatçısı Murat Elhan'ın isimleri yazılı. Ancak Elhan'dan hemen önce "Sözleşmeli Personel" unvanlı iki isim sıralanıyor. Bunlardan birincisi Mutlu Özcan, ikincisi Hülya Yakın.

Mutlu Özcan, halen Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı olan İbrahim Yazar'ın, Hülya Yakın ise diğer Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tekkanat'ın sekreteri olarak görev yapıyorlar.

Her iki sekreterin de böylesi bir kafilede görev almasının mevzuata aykırı olduğu belirtiliyor. Bu isimlerin gizlenmesi amacıyla listenin görevlendirme yazısına sonradan eklendiği ileri sürüldü.

KOÇ, NE DİYECEK

Öte yandan, yurt içi gezilerde dahi, kendisine eşlik ettiği durumlarda eşinin uçak bileti parasını dahi cebinden ödeyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un bu görevlendirme konusunda nasıl bir tutum takınacağı Bakanlık içinde merak konusu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber