13 farklı hesaptan zimmete 1.8 milyon

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli banka müdiresi hakkında, 13 kişinin hesabından 1 milyon 840 bin YTL çektiği iddiasıyla 21 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

Banka müdürlüğünden emekli olduktan 3 ay sonra zimmet suçlamasıyla tutuklanan Zehra Ülman hakkında 12- 21 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akbank'ın İstanbul-Şaşkınbakkal şubesinde 10 yıl müdür olarak görev yapan 47 yaşındaki Ülman'ın 3 yıl içinde 13 müşterinin hesabından 1 milyon 840 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. İddiaya göre Zehra Ülman, 2006 Eylül ayında çalıştığı bankanın şube müdürlüğünden emekliye ayrıldı. Bu arada banka müşterilerinden Mehmet Ali Arslan, hesabında noksanlık olduğuna dair bankaya başvurdu. Arslan'ın hesabından 2004'ün Ağustos ve Eylül aylarında mağdur tarafından para çekilmiş gibi gösterilen belgelerde Zehra Ülman'ın parafı görüldü. Bankacının 110 bin doları zimmetine geçirdiği tespit edildi. Gelişme üzerine banka müfettişleri inceleme başlattı. 12 müşterinin daha hesabından sahte imzayla para çekildiği belirlendi. Banka müfettişleri, özellikle emekli olmasına yakın bir zaman içerisinde banka müdiresinin değişik tarihlerde müşterilerin hesaplarından usulsüz belgelerle 593 bin dolar, 158 bin Euro ve 660 bin YTL'yi zimmetine geçirildiğini ortaya çıkardılar. Zehra Ülman emekli olduktan 3 ay sonra Kadıköy'deki evinde eşi ve iki kız çocuğunun yanında gözaltına alındı. Sorgusunun ardından tutuklanan banka müdiresi Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.

25 GÜNDÜR CEZAEVİNDE

Savcılık iddianamesinde, Zehra Ülman'ın bankada müdüre olarak çalışması nedeniyle görevi gereği müşterilerin çıkarlarını korumakla yükümlü olduğu hatırlatıldı. Bankacının 'zimmet' suçunu işlediği iddia edilerek, 12- 21 yıl arasında hapsi istendi. 25 gündür cezaevinde tutuklu bulunan Ülman'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber