'Sağlık yasası Meclis'ten geçerse, iptal için Sezer'le görüşeceğiz'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, TBMM'de görüşülecek sağlık kurumlarıyl ilgili yasa tasarısının Meclis'ten geçmesi halinde, yasayı veto etmesi için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşeceklerini dile getirdi. Gürsoy, kabul ederse Cumhurbaşkanı Sezer'in yanına YÖK yetkilileri ile birlikte gideceklerini söyledi.

Prof. Dr. Gencay Gürsoy ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, Tabipler Birliği'nin İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Gürsoy ve Çerkezoğlu, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nu eleştirdi.

Meclis tarafından görüşülecek yasanın Türk hekimliği açısından son derece zararlı olduğunu iddia eden Gencay Gürsoy, iktidarın yasa ile ithal doktor konusuna serbestlik getireceğini bunun da hekimliğe zarar vereceğini savundu. İthal doktor uygulamasının amacını kendilerinin de anlayamadığını belirten Gürsoy, AK Parti'nin yasa ile kadrolaşma amacını taşıdığını iddia etti. Yasa ile birlikte YÖK'ün üniversitelerdeki etkisinin de azaltılmaya çalışılacağını savunan Görsoy, tüm uyarılara rağmen taslağın yasalaşması halinde bütün sağlık örgütleri ile birlikte yasal yola başvuracaklarını dile getirdi. Gürsoy, "Bu konuda şu anda örgüt yetkilileri ile temas etmiş bulunmaktayız. Uygun görürlerse YÖK ile birlikte, ya da kendi başımıza bu konuda Cumhurbaşkanı ile görüşme noktasında planlamamız var." diye konuştu.

Gürsoy, hafta sonu yapılacak olan Türk Tabipler Birliği Genel Kurulu'nda da konuyu tekrar gündeme getireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber