Bolu'da FETÖ'ye finansal destek sağlayan 9 şüpheli yakalandı

Operasyonda örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 9 şüpheli yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2017 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bolu'da FETÖ'ye finansal destek sağlayan 9 şüpheli yakalandı

- Bursa merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ'nin 13 yönetici ve çalışanının yakalanması için harekete geçti.

Bursa merkezli Kütahya, Osmaniye, Bilecik, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda T.S, M.S, A.E, V.D, S.A, O.M, D.T, T.Ö. ve İ.Ç. yakalandı.

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatına uyarak Bank Asya'yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK), terör örgütü FETÖ/PDY adına "nitelikli dolandırıcılık ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" ettiği belirlenen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ'ye kayyum atanmış, şirket daha sonra TMSF'ye devredilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber