Adliye çalışanlarına TOKİ'den konut

Haber Giriş : 07 Şubat 2007 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'nın adliye çalışanlarına Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) konut almak için çalışmalara başladığı bildirildi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i ziyaret eden Kilis Valisi Nevzat Turhan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile yapılacak görüşmelerin ardından adliye çalışanlarına 40 adet konut ayrılacağını bildirdi.

Kilis'e yeni bir adliye binası yapılması yönünde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Vali Nevzat Turhan, bu amaçla Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i ziyaret ettiklerini ve söz aldıklarını ifade etti.

Adalet Bakanı Çiçek'in adliye çalışanları için TOKİ'lerden konut alma planını anlattığını aktaran Turhan, "TOKİ'lerin olduğu yerlerde Adliye çalışanlarına da konut ayarlaması yapılması planlanıyor. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğüne tanınan ayrıcalık gibi Adliye çalışanlarına da bir ayrıcalık tanınacak ve yapılacak bir anlaşmayla belirli oranda konut alınacak. Adliye personeli bu konutlara yerleşecek." diye konuştu.

Kilis Adliyesi'nde çalışanlar için 40 kadar konutun alınacağını tahmin ettiklerini anlatan Vali Turhan, "Bununla ilgili kararın yakın tarihte açıklanmasını bekliyoruz. Konut sorunu yaşayan personele büyük bir kolaylık sağlanmış olacak. Polislerimiz hali hazırda bu konutlarda yerleşmiş durumdalar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber