SPK'dan 'kimlik numarası' uyarısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sermaye Piyasası Kurulu, vatandaşları vergi ve TC kimlki numaraları konusunda uyardı. SPK TC Kimlik ve Vergi Kimlik Numaralarına ait bilgilerin http://tckimlik.nvi.gov.tr ve www.gelirler.gov.tr adresinden kontrol edilebileceğini, farklılık durumunda ise bağlı oldukları kurumlara başvurarak düzeltme yapılabileceğini duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Sermaye piyasası Kanunu'nun 10/A maddesi gereğince Sermaye Piyasası araçlarının kaydileştirilerek Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ (MKK) bünyesinde izlenmesine yönelik işlemlerin, MKK, banka ve aracı kurumlar tarafından sürdürülmekte olduğu belirtildi.

Açıklamada, tam mükellef gerçek kişiler için Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminden (MERNİS) alınmış TC Kimlik Numarası ile, tüzel kişiler ile dar mükellefler için Maliye Bakanlığı'ndan alınmış Vergi Kimlik Numarası bilgilerinin, eksiksiz ve doğru bir biçimde MMK'ya iletilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, MKK tarafından, aracı kuruluşlarca tam mükellef gerçek kişiler için iletilen MERNİS bilgisi, dar mükellef kişiler ve tüzel kişiler için iletilen VKN bilgisi Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ve Maliye Bakanlığı nezdinde sorgulanmakta olduğu ifade edildi. Sermaye Piyasası işlemi yaptıkları banka ve aracı kurumlar nezdinde bulunan yatırımcıların, hisse senedi, özel sektör tahvili, yatırım fonu işlemi yapmama risklerinin olduğunun da altı çizildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

?Yatırımcıların işlem yapabilmelerini teminen hesaplarının bulunduğu banka ve aracı kuruma ilettikleri tam mükellef gerçek kişiler için TC Kimlik, tüzel kişiler ile dar mükellefler için ise vergi numaralarının, http://tckimlik.nvi.gov.tr ve www.gelirler.gov.tr adresli internet sitelerinden temin edecekleri belirtilerek bilgilerle uyumlu olduğunun kontrol edilmesi, farlılık durumunda ise yanlış bilginin bulunduğu kurum nezdinde bulunan Nüfus İdaresi veya hesabın bulunduğu, bu eksiklik uyumsuzluğun giderilmesini sağlamaları büyük önem taşımaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber