Belediye kar tazminatı istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Toklu, gelirlerinin büyük bölümünü karla mücadele için harcadıklarını, bu nedenle kar tazminatı ödeneği istediklerini söyledi.

Toklu, yaptığı açıklamada, bölgedeki yerel yönetimlerin kış aylarında gelirlerinin büyük bölümünü karla mücadele çalışmalarına ayırmak durumunda kaldığını belirtti.

Bu nedenle, belediyelerin hizmet üretemez duruma geldiğini belirten Toklu, ?Gelirlerimizin büyük bölümü karla mücadele çalışmasına gidiyor. Kar tazminatı ödeneği istiyoruz? dedi.

İlçede kış mevsimiyle birlikte yağan karın, mayıs ayına kadar kalkmadığını anlatan Toklu, şunları kaydetti:

?Bölgemiz, Toros Dağları'nın eteğinde yer alıyor. Beldemiz gibi çevredeki birçok belediye de kış mevsimi ile birlikte karla mücadele çalışmasını yoğunlaştırıyor. Yüksek rakıma sahip bölgemize yağan kar metrelerce yüksekliğe ulaşıyor ve dolayısıyla çevremizle olan tüm bağlantılarımız kesilir. Bu yolları ulaşıma açabilmek için iş makinelerimizle birlikte seferberlik ilan etmemize rağmen, bu konuda kısıtlı olan mali imkanlarımızın büyük bölümünü karla mücadeleye ayırmak durumunda kalıyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber