Derviş Günday'a kıskaç harekatı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, CHP'nin düzenlediği Esnaf Kurultayı'na tam destek veren ve hükümetle arası açık olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na (TESK) operasyon hazırlığı başlattı. AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi ile TESK Başkanı Derviş Günday hedef tahtasında. TBMM gündeminde, TESK'in Günday'ın konumunu etkileyecek iki ayrı yasal düzenleme bulunuyor. Bunlarla, TESK'in gelirleri azalacak, harcama yetkisi kısıtlanacak.

AKP Trabzon Milletvekili Asım Aykan ile 37 arkadaşı tarafından verilen Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Alt Komisyonu tarafından kabul edildi.

2005 yılında çıkarılan kanunda önemli değişiklikler yapan teklif, şunları getiriyor: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TESK Genel Kurulu için toplantı çağrısı yaptığında, TESK Yönetim Kurulu 15 gün içerisinde olağanüstü toplantı kararı alıp ilan edecek.

Kanuna tabi meslek kuruluşlarında kullanılacak defter, beyanname ve makbuz gibi belgelerin basım ve dağıtımında TESK değil, meslek kuruluşları yetkili olacak.

TŞOF'un plaka gelirlerini azaltan farklı bir yasa tasarısı da Meclis gündeminde bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber