Öğretmenler promosyon parasını istiyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, maaşların bankaya yatırılması karşılığında alınan 365 bin YTL'nin...

MANİSA'NIN Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, maaşların bankaya yatırılması karşılığında alınan 365 bin YTL'nin öğretmenlere dağıtılmamasına tepki gösteren Türk Eğitim Sendikası yetkilileri, Valiliğe şikâyet dilekçesi verdi.

Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim çalışanlarının maaşlarının, İş Bankası ilçe şubesine 2006-2011 yılları arasında yatırılması karşılığında 365 bin YTL'lik promosyon aldı. Türk Eğitim-Sen Alaşehir İlçe Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, promosyonların yüzde 30'unun kurumlardaki giderler için harcanması, yüzde 70'inin ise eşit şekilde çalışanlara dağıtılmasına ilişkin talimatını örnek göstererek, söz konusu dağıtımı talep etti. Ancak yazının il Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ilçelere gönderimi sırasında ?dağıtımın 2007'den yapılacağı? ibaresi, bu tarihten sonraki anlaşmalar için geçerli olacağı yorumuna neden oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül'ün de bu dağıtımın olmayacağı, promosyon parasının yeni hizmet aracının yanı sıra bazı okulların giderleri ve öğretmenevi yapımı için harcanacağı yolundaki yaklaşımı üzerine, sendika tarafından valiliğe şikâyet dilekçesi gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber