Emniyet Müdürleri kararnamesi görüşülmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi, kurulun gündemine alınmadı.

Bakanlar Kurulu'nun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 301'inci maddeye ilişkin olarak "Henüz bize gelen bir yazılı metin yok" dedi.

Bu tür maddeleri düzenlemenin sanıldığı kadar kolay olmadığını savunan Çiçek, "Hakaret özgürlüğü ile fikir özgürlüğü arasındaki ince ayar iyi yapılmalı" diye konuştu.

Çiçek, Hrant Dink suikastı konusunda da medyaya yüklendi. Basında yer alan iddiaların sağlıklı olmadığını dile getiren Çiçek, haberlerin yurtdışına aynen yansıdığını ve bunun da Türkiye'yi olumsuz kareye oturttuğunu söyledi.

Cemil Çiçek, medyadan, manşetten verilecek haberleri Adalet Bakanlığı'na doğrulatmasını istedi.

Yanlış anlaşılmalar yüzünden, kamuoyunun Adalet Bakanlığı'nın konumunu karıştırdığını belirten Çiçek "Adalet Bakanlığı hakimlerin amiri değil" dedi.

Çiçek, bugünkü toplantıda, Milli Savunma, İçişleri, Tarım ve Köyişleri, Sanayi ve Ticaret, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman bakanlıklarının 2006 yılı değerlendirmelerinin ve 2007 faaliyetlerinin ele alındığını belirtti.

Bakan Çiçek, ayrıca Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün ABD'ye yaptığı ziyaret ile ilgili kapsamlı bilgi verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber