Hainler 15 Temmuz'u önce Kandil'e anlattı

FETÖ-PKK işbirliği deşifre edildi. Çatı iddianamesinde, Murat Karayılan'ın 15 Temmuz'da darbe olacağını, polis ve askere saldırı yapılmaması talimatı verdiği belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hainler 15 Temmuz'u önce Kandil'e anlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı FETÖ Çatı İddianamesi'nde, FETÖ ihanet yapılanmasının, bölücü terör örgütü PKK ile oluşturduğu hain ittifak, çok sayıda somut olay, belge ve itiraflarla ortaya konuldu. iddianamede, FETÖ-PKK işbirliğinin yargı darbesi girişiminin yaşandığı 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yoğunlaştığına dikkat çekildi. İki terör örgütünün hain ittifakı, 17 Ağustos 2016 tarihinde Van Polisevi'ne bombalı saldırı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan PKK'lı terörist M.O.'nun itiraflarında şu ifadelerle yer aldı:

KARAYILAN EMİRİ TELSİZDEN VERDİ

"15 Temmuz günü darbe olacağı telsizle bize bildirildi. Bu bilgi en üst karargahtan, Murat Karayılan'dan geldi. Bildiride askerlere yönelik saldırıların, eylemlerin durdurulması, bunun yerine polise ve özel harekata yönelik saldırılar düzenlenmesi emredildi. 16 Temmuz sabahı ise darbenin işlevsiz olduğu, püskürtüldüğü ortaya çıktı. Karayılan'dan 'askere yönelik eylemlere geri dönülmesi' emri verildi."

Sandıkta ittifak kurdular

FETÖ Çatı İddianamesi'nde, kanlı iki terör örgütünün işbirliğinin seçim sandıklarına kadar yansımasına da yer verildi. Savcılığın somut delillere dayandırdığı tespitler özetle şöyle: "FETÖ, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekili Seçimlerinde PKK ile irtibat kurmuştur. Bunun kanıtı FETÖ'cü polis, hakim, savcı ve askerlerin oy kullandığı sandıktan bu partiye çıkan oyların oranıdır. PKK bunların karşılığında, bölgedeki FETÖ'ye bağlı okul, yurt, şirket, dershane gibi yerlere dokunmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber