İŞKUR'dan iş arayana online fırsat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu (İşkur), ?iş ve işçi bulma? fonksiyonunu daha etkin bir şekilde yerine getirebilmek için teknolojiden yararlanmaya karar verdi.

İşkur; iş arayan işsizlerle, işletmesine uygun işçi arayan işvereni sanal oltamda on-line bağlantıyla buluşturacak yeni bir bilgisayar sistemi kuruyor.

CEPTEN MESAJ GELECEK

Yeni sistem şöyle çalışacak: İşsizler, başvuru yapmak için şimdi olduğu gibi İşkur merkezlerine gidip bürokrasiyle boğuşmak yerine, evlerinden dahi çıkmadan köyünden, semtinden ya da internet kafelerden İşkur'un sitesine girip resmi kayıt yaptıracak. Kayıt dosyasını bizzat kendileri dolduracak olan işsizler, açtıkları sayfaya aradıkları iş türü ile niteliklerini anlatan özgeçmişlerini diledikleri gibi yazacaklar. Bu özel dosyalarda işsizlerin her türlü iletişim bilgisi de yer alacak.

Aynı şekilde işverenler de aradıkları nitelikteki eleman ihtiyaçlarını kendi bilgisayarlarından İşkur'un sitesine yazacak. İşkur'un sistemi, işsizlerle işvereni ortak özellikleri sayesinde anında buluşturacak. Uygun eşleşme durumu yakalandığında işsizin cep telefonuna mesaj da düşecek. İşverenlerle işsizler sistem üzerinde yapacakları sanal görüşmede ilerleme kaydettikleri takdirde yüz yüze görüşmeyle sonuca ulaşacaklar. Sistem 7 gün 24 saat çalıştığı için işsizler günün her saatinde ?iş müjdesi? alabilecek. Konuya ilişkin bilgi veren İşkur Genel Müdürü Namık Ata, ?Mevcut sistemde iş arayan ile işçi arayanı İşkur bizzat kendisi buluşturuyor. Yeni sistemde ise biz ortamı sağlayıp aradan çekileceğiz. İşsiz ile işveren doğrudan buluşacak? dedi. Ata, geçen yıl kuruma başvuran 1.5 milyon işsize karşılık işverenin 100 bin iş gücü talebiyle karşılık verdiğini, sonuçta da 80 bin kişinin iş sahibi olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber