'Şayet Cumhuriyet güçlenecekse cumhurla güçlenecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şayet Cumhuriyet güçlenecekse cumhurla güçlenecek. Cumhuru yok farz ederek Cumhuriyet güçlenmez. Cumhuru güçlendirirsen Cumhuriyet güçlenir. Cumhurun güçlü olduğu bir yapıda Cumhuriyeti dünyayla yarışır hale sokabilirsin." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2017 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şayet Cumhuriyet güçlenecekse cumhurla güçlenecek'

Bakan Müezzinoğlu, Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yeni Ulaşım Projeleri Lansımanı" toplantısına katıldı.

Şehirleri daha huzurlu ve yaşanabilir hale getirebilmek için herkese görev düştüğünü vurgulayan Müezzinoğlu, "10 yılda araç sayısının iki misli arttığı ve artma trendinin de devam ettiği bir süreçte; otopark hizmetleri, şehir içi trafiği, ister istemez sorunlar, sıkıntılar oluşturuyor. Şehircilik vizyonunda kavşak, otopark ve ulaşımdaki güzergah planlamalarıyla mutlaka önemli adımları belediyelerimiz atıyor, atmaya devam edecek." diye konuştu.

- "Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak"

Müezzinoğlu, şehir trafiği gibi ülke yönetim trafiğinin de önemli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ülke yönetim trafiğinde bugüne kadar milli iradenin önüne hep kırmızı ışık, zaman zaman da demokrasi adına sarı ışık yandı. Şimdi ilk defa millet adına yeşil ışığın devamlı yandığı, 5 yılda bir de sarı ışıkta millete gidecek yetki için, sonra yetki alabiliyorsa yeşil ışıkla devam edecek, alamıyorsa kırmızı ışık, 'Hadi güle güle kardeşim.' diyecek. 1960'tan bu yana milletin önüne zaman zaman yeşil ışığı gösterdiler ya sarı ya da kırmızı ışığa hemen döndürdüler. Halbuki millet sarı ya da kırmızı ışığı istemiyordu. 1960'ta idam sehpaları kurarak milli iradenin ümüğünü idamla sıkarak demokrasinin, milli iradenin hak ve hukukunu idam ettiler."

Müezzinoğlu, demokrasinin milletin vicdanı olduğunu vurgulayarak, "Şayet Cumhuriyet güçlenecekse cumhurla güçlenecek. Cumhuru yok farz ederek Cumhuriyet güçlenmez. Cumhuru güçlendirirsen Cumhuriyet güçlenir. Cumhurun güçlü olduğu bir yapıda Cumhuriyeti dünyayla yarışır hale sokabilirsin. Cumhura güvenerek, inanarak, beraber yürüyerek Cumhuriyet güçlü olur. O nedenle bu milletin tarihi geleceğine karşı önemli bir virajın arifesindeyiz. Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, yeni sistemde kişilerin ve kurumların, sorumluluklarının hesabını millete vereceğini de sözlerine ekledi.

Emre Ayvaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber