Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Adalet Bakanlığı memurlarına iki katına kadar fazla çalışma ödenecek

Haber Giriş : 13 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalışan personele fazla mesai öngörüyor.

Düzenlemeye göre, adli personele ayda 50 saati aşmayacak şekilde fiilen yapılan fazla çalışma karşılığında, Genel Bütçe Kanunu ile belirlenen fazla çalışma ücretinin iki katına kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.

Fazla çalışma yaptırılacak gün ve saatleri, çalışma yerlerini, belirlenecek saat başı ödeme miktarı ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar Adalet Bakanlığı (Yüksek mahkemelerde başkanlar) tespit edecek. Söz konusu kurumlarda çalışan sözleşmeli personelinde yararlanacağı haklardan, ceza ve infaz kurumlarında çalışanlar yararlanamayacak. Ceza ve infaz kurumlarında çalışanların maaşları ise hükümetin çıkaracağı yan ödeme kararnamesi ile iyileştirilecek.

Memurlar.NET'in notu: Tasarı şu an itibariyle sadece komisyonda kabul edilmiştir. Bu tasarı daha sonra Meclis Genel Kuruluna gelecek , Genel Kurulda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak ve Resmi Gazetede yayımlanacaktır. Yapılan iyileştirme Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber