MEB, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu doğrultusunda Bilgi Edinme Birimi oluşturdu

Haber Giriş : 13 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Müsteşarı Necat Birinci'nin imzasıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelik yayımlandığına işaret etti.

Yazıda, bu çerçevede, ''Kişilerin bilgi edinme hakkının etkin olarak kullanılabilmesi ve bilgi veya belgelere erişiminin zamanında sağlanabilmesi amacıyla, bakanlık bünyesinde Bilgi Edinme Birimi kurulduğu'' bildirildi.Birimlerin görev ve hizmet alanlarına giren bilgi veya belgelerin konularını en kısa sürede bu birime iletmeleri istenen yazıda, ayrıca bu bilgi ve belgelerin bilgi edinme kını kolaylaştıracak şekilde tasnif edilmesi talimatı verildi.

Vatandaşlar, bilgi edinmek istedikleri konular için hem şahsen, hem de internet üzerinden başvurabilecekler. Bu amaçla, bakanlığın www.meb.gov.tr adresli internet sitesinde link oluşturulacak.

15 GÜN SÜRE
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'na göre, kurum ve kuruluşlar, başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye ulaşımı, 15 iş günü içinde sağlayacak. Ancak, istenen bilgi veya belgenin başvurulan kurum ve kuruluş içindeki başka bir birimden sağlanması, başvuruyla ilgili bir başka kurum ve kuruluşun görüşünün alınmasının gerekmesi durumlarında, bilgi ve belgeye ulaşım 30 gün içinde sağlanacak. Bu durumda, sürenin uzatılması ve gerekçesi başvuru sahibine yazılı olarak ve 15 günlük sürenin bitiminden önce bildirilecek.

BAŞVURULARA YAZILI CEVAP
Kurum ve kuruluşlar, bilgi edinme başvurularıyla ilgili cevaplarını yazılı olarak veya elektronik ortamda başvuru sahibine bildirecek. Başvurunun reddedilmesi halinde, bu kararın gerekçesi ve buna karşı başvuru yolları belirtilecek.

Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ''Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu''na itiraz edebilecek. Kurul, bu konudaki kararını 30 gün içinde verecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber