Bakan Şahin:YÖK Yasası makul gerekçelerle veto edilirse gerekli değişiklikler yapılır

Haber Giriş : 17 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı
Ahmet Necdet Sezer'in YÖK yasa tasarısını makul gerekçelerle Meclis'e geri göndermesi halinde, değişiklikler yapabileceklerini söyledi.

Abant'ta çocuklarıyla birlikte tatil yapan Şahin, son günlerde gündemde olan YÖK Yasası'nı Sezer'in geri göndermesi halinde, kendilerine gönderilecek tezkeredekigerekçeleri değerlendireceklerini belirtti. Bakan Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanı eski Anayasa Mahkemesi Başkanı'dır. Yasayı geri gönderirse geri gönderme tezkeresinde gerekçelerini mutlaka belirtecektir" dedi.

'Belki de onaylar'
Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu görüşleri komisyon ve Genel Kurul'da ele alacaklarını kaydeden Şahin, "YÖK Yasası'nı eğer Cumhurbaşkanı makul sebeplerle geri gönderirse, sebepler doğrultusunda yasada gerekli değişiklikleri yaparız. Değişikliklerden sonra tekrar sayın Cumhurbaşkanı'na göndeririz, belki de sayın Cumhurbaşkanı yasayı kabul edecektir" diye konuştu.

Özok'a tepki
Şahin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki 'İmam-hatipte okumuş bir insanın Türkiye'de başbakan olmasını hiçbir şekilde içime sindiremem' sözlerini eleştirdi. Kamuoyunda büyük tepki olduğunu dile etiren Şahin, şunları söyledi: "Buülkede okul farkı gözeterek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, Barolar Birliği Başkanı sıfatını taşıyan kişiye yakışmaz. Özok, benim tanıdığım, arkadaşımdır. Sehven de olsa böyle bir beyanda bulunmuşsa büyük bir hata yapmıştır. Bu ülkede eğitim ve öğretimde bulunan her okul, Cumhuriyet'in okullarıdır. Söylenen sözler, TCK'nın 312. maddesinin 2. fıkrasına giren çok ciddi suçtur. Ben, bu sözlerden sonra cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum."

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber