02/03/2007'nin Önemli Gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Kraliyet Ailesi, Topkapı Sarayı Müzesi ile İstanbul Modern'i ziyaret edecek.

- Kraliçe Beatrix, Hollanda Enstitüsüne ziyarette bulunacak, Veliaht Prens Willem ve Prenses Maxima, Sepetçiler Kasrı'nda gençlik temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Kraliyet ailesi, Hollanda'nın İstanbul Konsolosluğu'nda gençler ve fikir önderleriyle düzenlenecek toplantıya katılacak.

- Kraliçe Beatrix, özel uçakla Türkiye'den ayrılacak.

2- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

3- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Zagreb'de düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Dışişleri Bakanları toplantısına katılıyor.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel ziyaretinin ardından Londra'da finans çevreleriyle görüşmelerde bulunacak.

5- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Almanya'nın Wiesbaden kentinde düzenlenen AB Savunma Bakanları gayri resmi toplantısı kapsamındaki troyka toplantısına katılıyor.

6- TÜİK, Şubat ayı itibarıyla TÜFE ve ÜFE bazında aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Ticaret Odası Vakfı ile Beyazay Derneği iş birliği ile kurulan "Görme Engelliler Stüdyosu"nun açılış törenine katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Iğdır'da düzenlenecek "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferansa katılarak, hayırsever Yusuf Aydeniz tarafından yaptırılan okulda incelemelerde bulunacak.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan katlı otoparkın temel atma törenine katılacak.

10- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Burdur'da valiliği ziyaret ederek, çeşitli sağlık tesislerinde incelemelerde bulunacak. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek olan Akdağ, partisinin il değerlendirme toplantısına katılacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da, Şap Enstitüsü Müdürlüğünün "Üretim ve Teşhis Laboratuvarları"nın açılış törenine katılacak.

12- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Mersin'de, Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ortak toplantısına, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katılacak, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesini hizmete açacak.

13- Uluslararası Para Fonu heyeti, İstanbul'daki çalışmalarının ikinci gününde, Türkiye Bankalar Birliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle bir araya gelecek.

14- Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Antalya, Bursa, Samsun, Gaziantep ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılımıyla "Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı" yapılacak.

15- ABD Adana Konsolos Yardımcısı Andrew Wilson, Mersin Gazeteciler Cemiyetini Başkanı Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecek.

16- İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş ile dernek yöneticileri Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili Belediye Başkanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Valiliğini ziyaret edecek.

17- Çankaya Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen

"Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı "Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-6"nın dördüncü oturumunda, "tarım" konusu ele alınacak.

18- Kızların Okula Kazandırılması Mücadelesi...

- Van'ın Erciş ilçesindeki 75. Yıl Kız Yatılı İlköğretim Okulu ile Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan "Kız Çocuklarının Okula Gönderilmesi için Mücadele Etme Projesi" sonucunda, 132 kız çocuğu okula kazandırıldı.

19- Beş büyük ilin gürültüsü mercek altında...

- AB gürültü direktifi esaslarına göre, geçen yıl Çevre ve Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde başlatılan proje çalışmalarında İstanbul'da hava limanı, Ankara'da demir yolu, İzmir ve Adana'da kara yolu trafiği, Bursa'da endüstriyel bölgelerin gürültü haritası çıkarılıyor.

- Ağustos ayında tamamlanacak çalışma ile yurt genelinde gürültünün azaltılmasına yönelik eylem planları çıkarılacak.

20- TOKİ, artık kredici değil, inşaatçı kuruluş.

- Kurulduğu ilk yıllarda, konut kredisi ağırlıklı faaliyet gösteren, yaptığı konutları satmakta zorlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), artık proje üzerinden satış yapıyor.

- Halen İstanbul'da 51,9 bin, Ankara'da 26,7 bin konutun proje ve inşaatını yürüten TOKİ, hastane, sevgi evi, yaşlılar yurdu gibi sosyal projelere de el attı.

21- THY ile havada fındık tanıtımı...

- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu:

- "THY ile yurt içi ve yurt dışı bütün uçuşlarda fındık dağıtılması yönünde öngörüşmemiz oldu. Mutabakata vardık."

- "Reklamlar, (aganigi) iç piyasada tüketimi artırdı. Tüketimde yaklaşık yüzde 30'a varan artış oldu."

22- Atık yağlar, çevreyi kirletiyor...

- Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Öztürk tarafından hazırlanan "Kullanılmış Bitkisel ve Hayvansal Yağlar" başlıklı raporda, evsel atık suyun neden olduğu çevresel kirliliğin yüzde 25'inin, bitkisel ve hayvansal atık yağların kanalizasyona dökülmesinden kaynaklandığı bildirildi.

- Rapordan: "Kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağ atıkları, atık su arıtma tesislerine zarar verir. Arıtma tesisinin işletme maliyetini artırır."

23- Geçirdiği kaza, ABD bilim dergisine makale oldu...

- Erzurum'da kereste atölyesinde çalışan gencin geçirdiği iş kazası ve sonrası yapılan tedavi, ABD'nin ünlü bilim dergisinde makale olarak yayımlandı.

24- 19. Salon Atletizm Şampiyonası, İngiltere'nin Birmingham kentinde başlıyor.

- Türkiye'yi temsil edecek 4 atlet, Nevin Yanıt, Esen Kızıldağ, Halil Akkaş ve Selahattin Çobanoğlu piste çıkacak.

25- Turkcell Süper Lig'de 23. haftanın ilk maçında Bursa'da Bursaspor ile Antalyaspor karşılaşacak.

26- 8. Avrupa Yıldız Bayanlar Hentbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu mücadelesi Trabzon'da başlıyor.

- Üç gün sürecek mücadelenin ilk gününde Türkiye, Bulgaristan ile karşılaşacak.

27- Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftası, Konya'da Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Türk Telekom maçıyla başlıyor.

28- Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da yapılıyor.

29- Lig B 1., 2. ve 3. klasman gruplarında 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

30- Ezeli rekabette 318. randevu...

- Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 83 yıllık rekabette, sarı-kırmızılıların, siyah-beyazlılara karşı galibiyet sayısında 110-100, gol sayısında da 443-420 üstünlüğü bulunuyor.

- İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 95 maçın 33'ünü Galatasaray, 25'ini Beşiktaş kazanırken, 37 maç da berabere bitti.

- Beşiktaş, ligde 5 maçtır yenemediği ezeli rakibine son 4 lig maçında da mağlup oldu.

31- Ezeli rekabetten ilginç notlar...

- Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 83 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top, son golü ise yine Beşiktaşlı Mert Nobre attı.

- Rekabetin "Gol Kralı" 29 golle Beşiktaşlı Hakkı Yeten.

- Galatasaraylı Gündüz Kılıç, 5 golle bir maçta en fazla gol atan futbolcu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber