Sağlık çalışanları yarın alanlara çıkıyor, 14 martta ise büyük miting var

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Mart 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları hükümetin sağlık politikalarını protesto için yarın Ankara'da büyük bir miting; 14 Mart Çarşamba günü de işbırakma eylemi düzenleyecek.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy Çarşamba günü vatandaşlara, acil durumlar dışında hastaneye gitmemeleri çağrısında bulundu.

Haberin devamı

Gürsoy, yarın Türkiye'nin 81 ilinden sağlık çalışanlarının Ankara'da toplanacağını söyledi. Tıp Bayramı'nın olduğu 14 Mart Çarşamba günü ise hastanelerde hizmet vermeyeceklerini belirten Gürsoy, ?O gün tüm halkın sağlık ve çalışanların özlük hakları için eylem yapacağız. Bu nedenle vatandaşların bize destek vererek ertelenmesi mümkün sorunlar dışında hastaneye gelmemelerini istiyoruz? dedi. Gürsoy eylem günü, acil, çocuk, yaşlı ve kanserli hastalara hizmet verileceğini açıkladı.

Gürsoy, Torba Yasa'dan ithal hekim gibi vetolu maddelerin çıkarılmasını olumlu bulduklarını vurguladı ve Başbakan Erdoğan'ın aksi yöndeki açıklamalarını ?Başbakan bu sorunu kişisel bir mesele haline getirdi? sözleri ile yorumladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber