MÜSİAD'dan işsizlik rakamları değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinden (MÜSİAD) işsizlik rakamlarına ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün açıklanan işsizlik rakamlarındaki gerileme, gelecek için olumlu bir tablo çiziyor." ifadesi kullanıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2017 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MÜSİAD'dan işsizlik rakamları değerlendirmesi

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart dönemi işsizlik rakamlarına göre, işsizliğin geçtiğimiz aya göre 0,9 puan azalarak mart ayında yüzde 11,7 olduğu kaydedildi.

"Bugün açıklanan işsizlik rakamlarındaki gerileme gelecek için olumlu bir tablo çiziyor" denilen açıklamada, yılın ilk üç ayında istihdamda sağlanan artışın yaklaşık 817 bin olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstihdamda sağlanan artışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz şubat ayı içerisinde ilan edilen İstihdam Seferberliği çağrısının ve hükümetimiz tarafından alınan önlemlerin bir sonucu olarak görüyoruz.

Bu bağlamda istihdam seviyesindeki artışın nisan ve mayıs aylarında da devam etmesi bekliyoruz. İstihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. İş dünyası olarak güçlü bir Türkiye ve sürdürülebilir bir kalkınma için üretmenin öneminin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. MÜSİAD olarak, üreterek büyümeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber