15 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 MART 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.20'de Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 10.30'da Başkanlık Divan Toplantısı'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak,

- TBMM Adalet Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM Dışişleri Komisyonu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Türk Dilinin Korunması Araştırma Komisyonu toplanacak.

- CHP Grup Başaknvekili Kemal Anadol, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen

olayların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu üyeleri, Mersin ve Konya'daki ziyaretlerini sürdürüyor.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye Ekonomi

Bankası'nın düzenlediği ''TEB KOBİ Akademi'' toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 13.30'da 'Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü Danışma Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 19.00'da 'Elektrik Enerjisi, Türkiye ve Kıyamet' konulu konferans'a katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da 'Küreselleşme ve AB Sürecinde Eğitim' konulu konferansa katılacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Erzurum'da 30 ilin emniyet müdürlerinin katılacağı değerlendirme toplantısına katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Antalya'da açılışa katılacak ve incelemelerde bulunacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, saat 10.00'da Tapu Kadastro Bölge Müdürleri toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 19.00'da sualtı belgesel yönetmeni Haluk Cecan'ı anma gecesine katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve beraberindekiler MKE'nin 57. yıllı nedeniyle, saat 10.00'da Anıtkabiri ziyaret edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Rusya Federasyonu Kültür ve Kitle İletişim Bakanı Aleksandr Sergeyeviç Sokolov ile birlikte, saat 18.30'da 'Rusya'da Yaşananlar' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak, saat 20.00'de 'Rus Bale Yıldızlarının Gala Temsili'ni izleyecek.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Romanya'da temaslarda bulunacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Almanya'ya gidecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 14.00'te KKTC Ulasal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğrul'u, saat 15.00'te İzmir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 18.30'da Turkısh Daily News'in 46. kuruluş yıldönümü törenine katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 17.30'da KKTC Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Tokat'ta açılışlara katılacak.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, saat 19.30'da basın yayın organlarının Ankara temsilcilerini kabul edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, saat 11.30'da son siyasi gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzeleyecek.

- SHP Kadın Meclisleri, saat 11.00'de Irakta 3 kadına verilen idam cezasını kınamak için eylem yapacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Gayrettepe'deki Sürmeli Oteli'nde basın açıklaması düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Sudan Dış Ticaret Bakanı George Buryenk Newmby, İstanbul'da düzenlenen ''Sudan'a Yatırım Olanakları ve İş Yapma Semineri''ne katılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 14.15'te 'Yerel Yönetim Reformunun Neresindeyiz' konulu sunum yapacak.

- SES tarafından düzenlene eylem ile ilgili değerlendirme toplantısı saat 11.00'de yapılacak.

- Türk Büro Sen tarafından, saat 12.30'da 'Sivil Savunma Genel Müdürü'nü protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapılacak.

- Tüm Bel Sen tarafından, saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.

- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, saat 20.00'de SERÇEV'li çocuklar yararına konser düzenleyecek.

- Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Nasıl Bir Cumhuriyet?, Nasıl Bir Cumhurbaşkanı' konulun panel saat 14.00'te başlayacak.

- Ariston Şirketler Grubu, Grand Cevahir Otel'de yeni üretilen kombilerin tanıtımı için basın toplantısı düzenleyecek.

- 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle İstanbul Ticaret Odası'nda "Tüketici Sağlığı ve Gıda Güvenliği" konusunda panel düzenlenecek.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, TOBB Plaza Konferans Salonu'nda "Sudan'da Yatırım Olanakları ve İş Yapma" konulu seminer düzenliyor.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Selimpaşa Belediyesi'ndeki beldelere doğalgaz verilmesi törenine katılacak.

- Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, Kadıköy İskele Meydanı'nda Irak'taki işgale son verilmesi için eylem düzenleyecek.

- Fenerbahçe Spor Kulübü As Başkanı Şekip Mosturoğlu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Spor Yönetiminde Hukukun Yeri ve Önemi" konulu seminere konuşmacı olarak katılacak.

- Eğitim - Sen, Beyoğlu Makine Mühendisleri Odası'nda "301 ve İfade Özgürlüğü" konulu seminer düzenliyor.

- Nevruz Tertip Komitesi, İnsan Hakları Derneği Şubesinde basın açıklaması düzenleyecek.

- Baymak Baxi Group, Dedeman Otel'de yeni teknoloji projelerinin tanıtımını yapacak.

- Elektrik Mühendisleri Odası, Taksim Hill Otel'de Enerji Dergisinin tanıtım için kokteyl verecek.

- AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı, Beyoğlu Evlendirme Dairesinde Engelliler Yararına Gece düzenleyecek.

- Magazin Gazetecileri Derneği, Küçükyalı Nanna Restauran'ta Ayın Magazin Gazetecisi Ödül Töreni düzenliyor.

- Türk-İş Başkanlar Kurulu, Çanakkale'de toplanacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İzmir'de bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

- Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattı projesiyle ilgili anlaşma, Atina'da imzalanacak.

- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) olağan toplantısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanacak.

- Huawei Technologies'in Türkiye'deki yeni yatırımları ve gerçekleştireceği projelerle ilgili bilgi vereceği basın toplantısı Ortadoğu & Kuzey Afrika Başkanı Mr. Tian Feng'in katılımıyla RadissonSAS Bosphorus Hotel'de 09.00- 12.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

- Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Direktörü Drew Magill, şirketin Pazara Bakış Raporu'nu sunmak amacıyla çıktığı Avrupa turu kapsamında, saat 10.00 - 12.00 saatleri arasında, Polat Renaissance Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Microsoft Dynamics NAV (Navision) ürünü üzerinde Gemi İnşa, Onarım, Gemi Motor Bakımı, Fason İşlemler ve Gemi Teslim süreçlerini yönetmek için gemi inşa mühendisleri tarafından Hollanda'da LogicVision tarafından geliştirilen Logicvision Tersanecilik Çözümü'nü tanıtmak üzere Microsoft, Logicvision ve Atacom Bilişim, GİSBİR Sosyal Tesisleri-Tuzla'da saat 18.30'da ortak bir seminer düzenliyor.

- 2006 yılı itibariyle yönettiği fon büyüklüğü 500 milyon Dolara ulaşan bir fon yönetim şirketi olan GEM Global Equities Management'ın tanıtımı amacıyla şirketin Uluslararası CEO'su Anthony Inder Rieden'in katılımı ile saat 10.00'da Taksim Nippon Otel'de bir basın toplantısı düzenleniyor.

- Kamyon şoförlerine yönelik Güvenli Sürüş Eğitimleri projesi lansmanı, Renault Trucks Avrupa Başkan Yardımcısı Heinz Juergen Loew ve Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Gino Costa'nın katılımıyla Autodrom'da gerçekleştiriliyor.

- Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) periyodik şekilde yaptığı toplantıların bu ayki konusu "BOP'da son tango". Toplantıya, Bahçeşehir Üniversitesi Dış İlişkiler Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül konuşmacı olarak katılacak.

- Dr. Marc Faber'in Küresel Ekonomide Beklentiler ve Olası Tehditler başlıklı konferansı Swissotel Fuji Balo Salonu'nda saat 19.00'da gerçekleşiyor.

- Arkitera Mimarlık Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nin (İMP) ortaklaşa düzenlediği toplantılar, 'Yeni Alt Merkezler' paneli ile Metropoliten Planlama Merkezi Konferans Salonu'nda devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Dünya 9. Büyükler ve 4. Gençler Salon Okçuluk Şampiyonası, İzmir'de sürüyor.

- 18 Yaş Altı (A) Genç Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile 2. özel maçını Trabzon'da oynayacak.

- UEFA Kupası 4. tur rövanş maçları oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber