Sözleşmeli sağlıkçı askerden işe dönecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mart 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, hastanelerde döner sermaye geliriyle maaş ödemesi yapılan sözleşmeli personelle ilgili gelen şikâyetler üzerine bir yasa taslağı hazırladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gelecek haftaki toplantıya sunacağı yasa taslağında sözleşmeli statüdeki personele, askerlik dönüşü yeniden eski görev yerine dönme hakkı tanınıyor. Mevcut durumda, askere gitmesi halinde görevine geri dönme şansı olmayan sözleşmeli personel, askerliğini tehir ettirme çabası içine giriyordu.

Yine mevcut koşullarda doğum izni hakkı tanınmayan kadın sözleşmeli personel de hamilelik halinde işinden tümüyle ayrılmak zorunda kalıyordu. Taslakta, kadın sözleşmeli personele de doğum öncesi ve sonrası izin hakkı düzenlemesine yer verildi. Taslağa göre, sözleşmeli personele, yılda 1 defaya mahsus olmak şartıyla 'becayiş hakkı' da veriliyor.

Bakanlar Kurulu, taslağı değerlendirdikten sonra TBMM'ye sevk edecek. Düzenleme, sağlık kuruluşlarında halen görev yapan ve nisanda istihdam edilecek toplam 21 bin kişiyi ilgilendiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber