Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçilecek

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında MEB'e bağlı fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liseleri öğretmenlerinin atamalarına dair yönetmelik esaslarına göre öğretmen alımı için seçme sınavı düzenlenecek. Sınav, 5 Mayıs Cumartesi günü 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar, kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava girecek. Ayrıntılar için tıklayınız...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI:

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı

SINAV BAŞVURUSU:

Sınava başvurmak isteyen adaylardan aranacak şartlar;

a. Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına göre alanı veya öğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna uygun olmak.

b. Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak.

c. Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında en az üç yıl öğretmenlik yapmış olmak şartıyla başvuru tarihi itibarıyla hâlen Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak ya da resmî eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmış olup da diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor olmak.

d. Son üç yıllık sicil notu ortalaması en az iyi derece olmak.

e. Son üç yıllık görev süresi içinde, maaş kesimi veya aylıktan kesme cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak şartları aranır.

SINAV ÜCRETİ:

Aday; 20 YTL sınav ücretini 15-30 Mart 2007 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5500537-5001 nolu hesaba, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Ankara Merkez Şubesinin 2071082 nolu hesaba veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat Şubesinin 44000014 nolu protokollü sınav gelirleri hesabına ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile yatırılacaktır.

SINAV YERİ:

81 il merkezi.

SINAV TARİHİ:

05 Mayıs 2007 Cumartesi günü Saat10.00' da

SINAV UYGULAMASI:

- Sınav merkezi sistemle, tek oturum, 110 dakika olarak uygulanacaktır.

Sınavda her grup için 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan soru kitapçığı kullanılacaktır.

Adaylar fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir. Kimlik kartları yanlarında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

■Sı nav giriş belgesi 09 Nisan 2007 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Adaylar interntten aldıkları sınav giriş belgelerini bağlı bulundukları okul/birim amirliğine onaylatacaktır.

■Sınavda sorulacak soru ve cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde 07 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanacaktır.

Adaylar sınav binasında sigara içmeyecek, içenler hakkında 4207 sayılı kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI:

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavında adaylara sorulacak soru alanları, adeti ve puan değerleri tabloda belirtilmiştir.

Sıra No

Puan

Sınav konuları

Soru Adeti

1

Türkçe

15

15

2

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

15

15

3

Öğretmenlik Meslek Bilgisi

25

25

4

Özel Alan Bilgisi

45

45

SINAV DEĞERLENDİRMESİ:

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

Değerlendirme yapılırken doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 60 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

Hatalı soru/soruların çıkması durumunda değerlendirme dışı bırakılarak kalan sorular 100 puan üzerinden hesaplanacaktır. Cevap anahtarında hata olması durumunda ise doğru şıklar dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

Sınavda uygulanan her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.

ATAMA BİLGİLERİ:

Atama yapılacak özel alanlar tabloda belirtilmiştir.

Kod

Alanlar

2265

Beden Eğitimi

1123

Biyoloji

1207

Coğrafya

1245

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

1371

Felsefe

1524

İngilizce

1230

İHL Meslek Dersleri

1627

Kimya

1390

Fizik

2353

Matematik-2

1822

Müzik

2246

Almanca

1860

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri

1894

Rehber Öğretmenliği

1925

Resim İş/Resim

2036

Tarih

1283

Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım /Türk Edebiyatı

1417

Fransızca

İLETİŞİM ve DUYURU:

Sı navla ilgili duyuru ve ilanlar Personel Genel Müdürlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Sınav sonuçları 15 Mayıs 2007 tarihinde Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecek, ayrıca Millî Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI:

Adayların sınav sorularına ve sonuçlarına itiraz etme hakkı bulunmaktadır. İtirazlar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne dilekçeyle yazılı olarak veya BİMER ile elektronik ortamda yapılabilecektir.

Sı nav sorularına itirazlar; soruların internette yayınlanmasından itibaren en geç 3 işgünü içinde yapılabilecektir.

Sonuçlara itirazlar ise; sonuçların internette duyurulmasından itibaren en geç 7 gün içinde yapılabilecektir.

Yazılı ve elektronik ortamdan yapılacak itirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi'nin 5495218/5001 numaralı hesabına 10 (on) YTL inceleme ücreti yatıracaktır.

Süresi geçen itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

Sınav Merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma verilemez ve gösterilemez Bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacak adaya cevap yazısı gönderilmeyecektir.

Başvuru ve sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, başarılı olamayan, birden fazla ücret yatıran veya başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber