Van'ın yeni rektörü çeteden yargılanan Ceylan

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mart 2007 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çete suçundan yargılanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yerine yine aynı suçtan yargılanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan atandı

Rektör Aşkın'ın görev süresinin dolmasıyla birlikte 16 Şubat'ta yapılan seçimde Hasan Ceylan 94 oy almıştı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi en fazla oy alan 6 kişinin ismini YÖK Genel Kurulu'na sunmuştu. YÖK bu isimlerden Hasan Ceylan, Ali Fuat Doğu ve Muammer Karaayvaz'ı Çankaya Köşkü'ne sunmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Sezer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Ali Akdemir'i Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü'ne de Prof.Dr. Güner Önce'yi atadı.

Aşkın'la birlikte yargılanıyor

Hasan Ceylan'ın, 2005 yılı Nisan ayında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başlatılan ihale soruşturması kapsamında Rektör Yücel Aşkın ve 8 arkadaşıyla birlikte çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, ayrımcılık yapmak, hukuka aykırı olarak kişisel veri bulundurmak, hukuka aykırı kişisel veri toplamak gibi suçlardan yargılamaları Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. 15 Mart'ta yapılan duruşmada Savcı Akın Karakaş, sanıklar hakkında mütaalasını hazırlamak için ek süre isterken Şemdinli davasını temyize götüren Savcı Sezgin Kanmaz sürpriz yaparak, bir mütalaa hazırlamış ve ikinci savcı olarak duruşmaya girmiş ve sanıkların beraatini isteyerek dosyalar hakkında görevsizlik talebinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, Akın Karakaş'ın talebini yerinde bularak duruşmayı 24 Mayıs'a ertelemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber