Meteoroloji uyardı: Yağış etkisini artıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halen batı kesimlerinde devam eden sağanak yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan ''meteorolojik uyarıda'', halen yurdun batı kesimlerinde devam eden sağanak yağışların Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük illeri başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu çevrelerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Halen batı kesimlerinde devam eden sağanak yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu olurken, yurdun doğu kesimlerinde rüzgar yarın lodostan kuvvetli olarak esecek. Hava sıcaklığı yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 8 derece azalacak, ancak diğer diğerler önemli bir değişiklik olmayacak.

AA-Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün meteorolojik uyarısında, halen yurdun batı kesimlerinde devam eden sağanak yağışların Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük illeri başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu çevrelerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu olurken, yurdun doğu kesimlerinde rüzgar yarın (cumartesi) lodostan kuvvetli olarak esecek.

Meteorolojik verilere göre, tüm yurt parçalı çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonda İç Anadolu'nun kuzey batısı, batı Karadeniz ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güney batısı yağışlı geçecek. Yağışlar Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzey batısı ile Batı Karadeniz'de etkili olacak. Rüzgar güney, güney batı zamanla da batı kesimlerde güney, güney doğu yönlerde orta, yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

Yurt geneli yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. Yurdun büyük bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Yağışlar orta ve doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda etkili olacak. Hava sıcaklığı yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 8 derece azalacak, ancak diğer diğerler önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar yurdun doğu kesimlerinden lodostan kuvvetli olarak esecek.

5 büyük ilimizde hava durumu

Bugün Yarın

İstanbul 11/15 9/12

Ankara 10/18 5/12

İzmir 12/15 8/16

Adana 12/24 11/20

Antalya 14/20 10/16

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber