Rize'de heyelanın ardından bölgeye ulaşılamıyor

Rize'nin Çayeli İlçesi'ne 24 kilometre uzaklıktaki Gürpınar Köyü'nde şiddetli yağmurun ardından sel ve heyelan oluşan bölgeye ulaşılamıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize'de heyelanın ardından bölgeye ulaşılamıyor

Rizenin Çayeli İlçesi'ne 24 kilometre uzaklıktaki Gürpınar Köyü'nde şiddetli yağmurun ardından sel ve heyelan oluşan bölgeye AFAD, AKUT, UMKE ve İDAKdan oluşan çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik ve Özel İdare Genel Sekreter vekili Salih Kurtuluşun da yer aldığı heyet arama-kurtarma ekipleriyle birlikte ilçedeki Gürpınar Köyüne doğru yola çıktı. Kaptanpaşa Köyü civarına ulaşan heyetin yolu aniden oluşan heyelan nedeniyle kesildi. İş makinesiyle açılan yoldan Vali Bektaş ve berberindekiler yolun karşına geçti. Daha sonra heyeti taşıyan araçlar da açılan yoldan geçtikleri sırada yamaçtan kopan toprak kütlesi yolu yeninden ulaşıma kapattı. Vali Bektaş ise heyelanlı bölgeden geçerek araçların olduğu bölgeye dönmek istedi. Bu sırada arama- kurtarma ekipleri de tehlikeli olacağı gerekçesiyle Vali Erdoğana Gelmeyin uyarısında bulundu. Buna rağmen Vali Erdoğan ekiplerden birinin yardımıyla toprakla dolan yola dönerek incelemelerde bulundu.

EKİPLER KÖYE ULAŞAMADI

Metrekareye son 24 saatte 140 kilogram yağış düşen ilçede mahsur kalanlar için bölgeye ulaşamayan ekipler daha sonra ilçe merkezine dönmek zorunda kaldı. Ekipler ilçede oluşturulan kriz merkezinde durum değerlendirmesi yaparak, söz konusu bölgeye ulaşmaya çalışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber