'Deepfish' ile cepte tam ekran internet

Haber Giriş : 30 Mart 2007 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Microsoft, tam ekran büyüklüğündeki internet sayfalarını smartphone ekranına sığdırabilen yeni mobil tarayıcısını duyurdu. Şirket geçtiğimiz hafta ZenZui adlı başka bir uygulama ile bu konuda gündeme gelmişti.

Deepfish adı verilen yeni mobil tarayıcısı, tam ekranda gösterilmek için yazılmış bir internet sayfasını resim formatına dönüştürerek taşınabilir cihazların ekranına sığdırıyor. Bu şekilde sayfanın tamamını görebilen kullanıcılar, okumak istedikleri bölümü yakınlaştırıp okuyabiliyor. Microsoft yeni mobil tarayıcının henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve daha deneme sürümü seviyesine ulaşmadığını belirtiyor.

Günümüzde mobil cihazlar için özel olarak tasarlanan internet siteleri, bilgisayar ekranında gösterilen internet sayfalarının tüm özelliklerini küçük ekranlara taşıyamıyor. Microsoft'un bu sorunu ortadan kaldırmak için yaptığı çalışmalardan bir diğeri de geçtiğimiz hafta içerisinde duyurulan ZenZui adlı bir uygulama olmuştu. Microsoft, ZenZui uygulamasının cep telefonunda seçilmiş internetsayfalarının kaydedilmesini ve açılan internet sayfaları arasında gezinmeyi sağlayan görsel bir araç olduğunu belirtmişti.

Deepfish, şimdilik Windows Mobile 5.0 ve sonrası işletim sistemini kullanan kısıtlı sayıdaki kullanıcı tarafından Microsoft Live Labs internet sitesinden indirilebiliyor.

teknolatte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber