Kontör emen tuzağa dikkat!

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde yoğunlaşan şikayetler üzerine cep telefonlarına gelen ve sadece ?al? seçeneği ile açılan SMS'ler'in kontör emen bir tuzak olduğu ortaya çıktı .Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Avukat Bülent Deniz, ?Size içeriği bellli olmayan bir SMS geldiğinde eğer ekranda sadece ?al? seçeneği görünce sakın tıklamayın. Yoksa 50-60 kontör birden kaybettiğinizde neye uğradığınızı şaşırırsınız? diyerek vatandaşları ikaz etti.

Deniz, ?Halkımız bu tuzaklara düşmemek için iki yol izleyebilir. Önce bir dilekçe yazarak abonesi oldukları GSM şirketinden bu mesajları engellemelerini istemelidirler. Eğer bundan bir sonuç alamazlar ise kaymakamlıklara müracaat ederek mağduriyetlerinin giderilmesini talep edebilirler. Kaymakamlıklar bu konuda kanunla yetkili kılınmıştır. Bu sebeple kaymakamların vereceği karar mahkeme kararı niteliğindedir. Mağdurlar burada yaptıracakları tespitle ne kadar zarara uğramışlarsa bunu abonesi oldukları GSM şirketinden tazmin edebilirler? dedi. Deniz arzu eden vatandaşların bizzat Tüketiciler Birliği'ne başvurabileceklerini, her türlü yönlendirme ve yardıma da hazır olduklarını söyledi.

Hackerların

işi olabilir

Bu konuda kendilerine de çok sayıda şikayet geldiğini dile getiren AVEA Müşteri Hizmetleri Temsilcisi Dilek Altınay ise AVEA üzerinden abonelere ulaşan bu SMS'lerin hackerların işi olabileceğini söyledi. Altınay, ?Bu SMS'leri biz göndermiyoruz. Ancak bu konuda gelen şikayetleri ve örnek SMS'leri inceliyoruz. Bunun neden kaynaklandığı konusunda ciddi bir araştırma yapıyoruz. Bu tarzda yoğun SMS alan abonelerimiz daha fazla mağdur olmasın istiyoruz. Abonelerimiz bu tür mesajlar geldiğinde sakın açmasınlar, ?No? veya ?Hayır? tuşuna basarak kapatsınlar. Bu abonelerimiz dilekçe ile bize başvurarak da mesaj servislerini geçici olarak iptal ettirebilirler. Olay aydınlandıktan ve bu olumsuz durum ortadan kalktıktan sonra bu hizmeti almaya devam edebilirler? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber