Başbakan YÖK'e yüklendi: Öğretim üyesi yetiştiren bulunur

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni üniversiteler konusunda anlaşmazlığa düştüğü Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) eleştirdi.

Erdoğan, Eskişehir'de açılışlar sırasında konuşma yaparken, bir grup genç ?Türkiye seninle gurur duyuyor'' diye tempo tuttu. Bunun üzerine Erdoğan şunları söyledi:

?Gençler, özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Türkiye'nin dörtbir yanında doğu-batı ve kuzey-güney ayrımı yapılmaksızın, dedik ki, ilmi her tarafa aynı oranda götürmenin gayreti içinde olacağız. Çünkü terk edilen bölgelerimiz vardı. Niçin Güneydoğulu, Doğulu, Doğu Karadenizli bölgesinde üniversiteli görmesin?

?YAPANLAR GELİR'

Karşımıza şöyle çıktılar, ?üniversite kurmak mesele değil, ya oraya öğretim görevlisi gönderebilmek mesele'. Dedik ki bizim hükümet olarak görevimiz, üniversiteyi kurmak. Oraya öğretim üyesini yetiştirmek, göndermek, Türkiye'de bir kuruma görev verildi, onun adı da YÖK. Sen de onu yetiştireceksin, oraya onu göndereceksin.

Eğer yetiştiremiyorsan, ha bunu söylersin, yetiştirenler çıkar. Bu ülkede öğretim üyesi olmak isteyen çok insanımız var.? Erdoğan, yeni üniversite kurmaya devam edeceklerini de belirterek şunları ekledi:

HER İLE ÜNİVERSİTE

?Biliyorsunuz 15 ilimize üniversite kararını parlamentodan çıkardık. Şimdi 17 ile üniversite kararını çıkarıyoruz. Böylece 9 ilimiz kalıyor.

İnşallah o 9 ilimizi de altyapısı hazırlandığı anda onları da sıraya alacağız. Böylece üniversite olmayan il Türkiye'de kalmayacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber