Eczacı, danışmanlık ücreti istiyor

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ilgili mevzuata göre hastayı ilaç ve tedavi konusunda bilgilendirme zorunluluğu yokken, ülkedeki eczacıların bu hizmeti yıllardır bedelsiz olarak verdiklerini söyledi.

Saydan, bir çok ülkede olduğu gibi eczacı meslek hakkının Türkiye'de de uygulanması gerektiğini belirtti.

AB ülkelerinde eczacıların verdikleri danışmanlık hizmetine karşılık da ücret aldıklarını belirten Saydan, "Meslek hakkı olarak tanımlanan bu ücret Türkiye'de uygulanmıyor. Eczanelerin ayakta kalmasının tek şartı, bütün gelişmiş ülkelerde uygulanmakta olan meslek hakkı kavramının acilen hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır? dedi.

TEİS'in Sağlık Bakanlığı'na sunduğu ?Eczacılıkta Meslek Hakkı? başlıklı çalışmada eczacılar arasında yapılan bir ankete de yer verildi.

649 kişinin katıldığı ankette eczacıların yüzde 92'sinin meslek hakkıyla ilgili genel bir bilgiye sahip olduğunu gösterdi. Katılımcıların yüzde 91'i eczacı meslek hakkının Türkiye'de de uygulanmasını isterken, yüzde 2'si ?Ülkedeki eczacı kâr oranlarının yeterli olduğunu?, yüzde 7'si ise ?Ülke koşullarında bunun uygulanmasının zor olduğunu? ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber