Belediye başkanı ve bürokratların yargılanmasında Yargıtay ve Danıştay devre dışı

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, belediye başkanları ve bürokratların yargılanma sürecinde Yargıtay ve Danıştay'ı devre dışı bırakmak için düğmeye bastı. Kapatılan RP'nin kayıp trilyon davasında sanıkların avukatlığını yapan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut'un önerisi, dün Adalet Komisyonu'nda jet hızıyla kabul edildi

Yasa tasarısına göre belediyeler ve bağlı kuruluşlarında çalışan memur ve diğer kamu görevlileri hakkında soruşturma izni artık ilgili bakan yerine belediye başkanı tarafından verilecek. Böylece belediye başkanları, bürokratlarını koruma altına alabilecekler.

DANIŞTAY DEVRE DIŞI
Ortak kararname ile atanan vali, müsteşar, büyükelçi gibi üst düzey bürokratlar, TBMM, Cumhurbaşkanlığı çalışanları, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerinin yargılanmasına izin verilmemesi durumunda Danıştay'a itirazda bulunulabiliyordu. Artık bu konudaki itirazlarda Danıştay devre dışı olacak ve karar bölge idare mahkemelerinde alınacak. Hazırlık soruşturmaları da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yerine, görevli ve yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak.

hüriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber