Gençler 'kitap kafe' ile sosyalleşiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığınca "Gençlerimiz Kendini Geliştiriyor Projesi" kapsamında Hakkari Yüksekova ve Mardin Midyat'ta açılan "Kitap Kafe"de gençler, ders çalışma, kitap okuma ve zamanlarını daha iyi değerlendirme fırsatı buluyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2017 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençler 'kitap kafe' ile sosyalleşiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin parkında kurulan "Kitap Kafe" ile gençler, boş zamanlarını sınavlara hazırlanarak, ders çalışarak, kitap okuyarak ve sosyal aktivitelere katılarak değerlendirme imkanı buluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla başlattığı "Gençlerimiz Kendini Geliştiriyor Projesi" kapsamında kurulan Kitap Kafe'den günde ortalama 50 öğrenci yararlanıyor.

Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere 7 gün 24 saat açık tutulan kafede, öğrencilere çay ve kahve ikramı yapılırken, ödünç kitap imkanı da sunuluyor.

Öğrencilere rahat çalışma ortamı sunmak amacıyla ev ortamını aratmayacak şekilde dizayn edilen kafe sayesinde, gençlerin yeni arkadaşlıklar edilenerek sosyalleşmeleri de sağlanıyor.

Midyat'ta gençlere özel kitap kafe

Bakanlığın programı kapsamında hazırlanan "Gençlerimiz Kendini Geliştiriyor Projesi" çerçevesinde İlim Yayma Cemiyetince kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla Bahçelievler Mahallesi'nde açılışı yapılan kafede gençler, rahat bir ortamda kitap okuyabilecek, çay kahve içebilecek.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, cemiyet olarak faaliyetlerinde 66 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Bugün aktif olan, öğrenci misafir ettikleri 183 yurt ile hizmete hazır hale getirilen 210 yurt bulunduğunu dile getiren Tülün, şu anda 28 bin öğrenciyi bu yurtlarda barındırdıklarını aktardı.

Tülün, açılışı yapılan kitap kafe gibi gençlik merkezi ve kültür merkezlerinin sayısının 100'e ulaşmak üzere olduğunu vurgulayarak, sadece imam hatip okullarının mezunlarına değil, üniversite öğrencisi olan tüm Türkiye gençliğine kapılarını açtıklarını belirtti.

AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ise bu kitap kafede imam hatipli, bu camiada yetişmiş bir kişi olarak gelip muhabbet edeceğini anlatarak, Midyat'ta kitap kafe açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber