Başbakan Erdoğan YÖK Başkanı Teziç'e ne dedi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in "Meclis'te temsil zafiyeti var" yönündeki sözlerini değerlendirirken, "Kendi ağzından böyle bir ifade çıktığını bizzat görmem lazım. Görmeden böyle bir açıklama yaparsam, yanlış olur" dedi.

Erdoğan, Ankara Valiliğince düzenlenen "Anadolu Sağlık Turizmi Zirvesi" toplantısından ayrılırken, gazetecilerin YÖK Başkanı Teziç'in konuşmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Teziç'in, "Yüzde 45 oranındaki geçerli oyun Mecliste temsil edilmemesi nedeniyle aynı zamanda bir temsil zafiyeti de yaratmıştır. Bu temsil zafiyetinin Cumhurbaşkanlığı makamına taşınmaması için cumhurbaşkanı seçiminde TBMM'de bir uzlaşmanın gerçekleşmesi de kaçınılmazdır" şeklindeki sözlerini anımsatan gazeteciye, Erdoğan, "Ben böyle yazılı bir metin görmeden bir şey söyleyemem. Ama yazılı metin çıktığı zaman gerekli olan neyse açıklama yapılır" karşılığını verdi.

Erdoğan, aynı sorunun bir başka gazeteci tarafından da tekrarlanması üzerine, "Ne diyorum? Kendi ağzından böyle bir ifade çıktığını bizzat görmem lazım. Görmeden böyle bir açıklama yaparsam, yanlış olur. Başkalarının düştüğü hataya biz de düşmeyelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber