RTÜK sınavsız 28 memur alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Önümüzdeki günlerde sınavla 70 uzman yardımcısı alacak olan RTÜK, şimdi de farklı devlet kurumlardan sınavsız olarak 28 memuru daha kuruma almak için kolları sıvadı.

Edinilen bilgiye göre, RTÜK'ün sınavla alacağı 70 Uzman Yardımcısı kadrosu için 900'den fazla başvuru oldu. Bu kişiler arasından puan sıralaması dikkate alınarak belirlenen 310 kişi mülakata girecek. Mülakata gireceklerin yüzde 80'inin bir kamu kurumunda çalıştığı belirlenirken, 310 kişiden sadece 70 kişi uzman yardımcısı olabilecek. 310 kişiden altısının ilahiyat mezunu olduğu öğrenilirken, bu kişilerden en fazla üçünün RTÜK'e gireceği bilgisine ulaşıldı. Böylece RTÜK dini konularda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan görüş almak yerine kendi uzman yardımcılarına başvuracak.

Öte yandan Üst Kurul, 70 kişi haricinde, farklı devlet kurumlardan sınavsız olarak 28 memuru daha kuruma alacak. Ancak bu konunun bazı üyeler tarafından olumlu bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

?Ehliyeti olan üye makam aracını kendisi kullanacak?

Üst Kurul'un geçtiğimiz günlerde tasarruf amacıyla aldığı ?Bundan böyle gerekmedikçe ehliyeti olan RTÜK üyeleri ve daire başkanları şoför kullanmayacak? kararı güncelliğini korurken, sınavsız olarak alınacak kişiler arasında şoför ve sekreter bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Öte yandan RTÜK, kurum içinden 13 kişinin konumunu Daire Başkan Yardımcısı olarak değiştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber