Devlet interneti ıskaladı telgrafla mesaj gönderdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki İnternet Günleri zirvesine katılamayan Başbakan Erdoğan telgrafla kutlama mesajı gönderirken, 7 bakan da katılamadıkları için faksla özür diledi..

'Numara taşıma için ödeme yaptık' Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Türk Telekom, Turkcell, Avea ve Vodafone Türkiye üst düzey yöneticilerinin katıldığı İnternet Günleri etkinliği Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kutlama telgrafı ile açıldı. Başbakan Erdoğan'ın telgrafının ardından Devlet Bakanları Ali Babacan ve Abdüllatif Şener, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın faks mesajları okunduktan sonra konferansın açılışı yapıldı. Toplantı çıkışında, telgraf ve faks ile katılımları değerlendiren Yıldırım, "Bizim neslin interneti ıskaladığını söylemiştim. Büyükler böyle" dedi. Toplantıya katılamadıkları için üzgün olduklarını belirten 7 bakan, milletvekilleri, İstanbul ilçe belediye başkanları da faks mesajıyla kutlama gönderdi. Fransa'da 3 yıldır telgraf mesajları kullanılmazken, Türkiye'de devletin üst düzey yöneticilerinin İnternet Günleri etkinliğine kutlama mesajını elektronik posta yerine, faks ve telgrafla göndermesi toplantıya katılanlar arasında esprilere neden oldu.

DENETİM ARTIRILACAK

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, belli bir kesimin internet konusundaki gelişmeleri ıskaladığını belirterek, kullanımın artması için çok büyük çaba harcadıklarını söyledi. İnternetle gelen bilgiler arasında kirlenen bilgilerin de yer aldığına dikkat çeken Yıldırım, "Çaya çorbaya nane, limon neyse bizim için de internet o... Biz naneyi, limonu şifa için alırız. İnternette şifa da var, yan tesirler de var. İkisini birbirinden ayırmamız lazım'' diye konuştu. Yıldırım, bakanlık bünyesindeki internet kurulu ile müşterek çalışacağını, ayrıca internet, altyapı ve içerik sağlayıcılar ile arama motorları gibi herkese sorumluluklar verileceğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber