'Kemalist ordu konuşacak' sözüne alkışlar

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mitingde, kalabalık kadar organizasyon komitesi sözcülerinin konuşmaları da dikkat çekti. ADD Başkan Yardımcısı Prof. Ali Ercan,

amaçlarının Türkiye'nin temel değerlerini korumak olduğunu belirtirken; Prof. Birgül Ayman Gürel, "Kemalist ordu da konuşacak, üniversite de, yargı da" sözleriyle büyük alkış aldı.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan: Bugün Tandoğan'dan yükselecek ses, Türk ulusunun sesidir. Kutlu olsun. Demokratik terbiye sınırları içerisinde büyük bir olgunluk ve vakarla yürütülmelidir. Ne mutlu Türk'üm diyene.

Prof. Dr. Birgül Ayman Gürel: Türkiye sömürgeleştiriliyorsa, eyaletleştiriliyorsa, eğer Türkiye parçalanmak isteniyorsa Kemalist ordu konuşacak. Üniversite, yargı, işçi, çiftçi, köylü konuşacak. Biz darbeci değil devrimciyiz. Burada Soros'un turuncusu yok, kırmızı var. Çankaya'yı zorlayan güçler gayrimeşrudur. Gizli gündemi olanlardan, şeriat yanlılarından cumhurbaşkanı olamaz. Halkına karşı sevgisi olmayandan cumhurbaşkanı olmaz. Dış dünyanın desteğiyle ayakta durandan, gizli gündemi olanlardan cumhurbaşkanı olmaz. Çankaya laiktir, laik kalacak.

Prof. Dr. Alparslan Işıklı: Küreselleşme Türkiye'yi hedef seçti. Bir tanesi 'Minareler süngümüz' diye çıktı. Irak'ta yıkılmamış minare kalmadı. Ilımlı İslam ne demek, gerici akımlardan farkı ne? Bunlar emperyalizme teslim olmuş İslam'dır, Müslümanlık değildir. Miting için bize darbe suçlaması yapıldı. Asıl darbeci kendileri.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter: Türkiye, demokrasiyi araç olarak görenlere, peşmerge kamplarında ittifak arayanlara 'Dur' diyor. Ulusalcı, milliyetçi, Atatürkçü, vatanseveriz. Türkiye'nin aydınlık geleceği, vatanın gerçek evlatlarıyız ve Ata'nın izinden yürüyoruz. Kavga değil, uzlaşma istiyoruz.

Platformda arbede

Prof. Sertel, miting programında olmadığı Kanaltürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan'ı kürsüye çağırdı. Ancak Sertel'in bu çağrısı tertip komitesi arasında tartışmaya neden oldu. Bazı komite üyelerinin Özkan'ın konuşmasına itiraz ettikleri öğrenildi.

Buna rağmen kısa bir konuşma yapan Özkan, "Çankaya'nın yolları, Fethullah Gülen'e de, Erdoğan'a da, Bülent Arınç'a da, onlar gibi düşünenlere de kapalıdır" dedi. Özkan konuşurken platformda bulunan ve CHP'li olduğu öğrenilen bir kişi müdahale etmek istedi. Bunun üzerine platformda kısa süreli bir arbede yaşandı. Özkan'a müdahale etmek isteyen kişi, zor kullanılarak uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber