DİSK: Erdoğan, Köşk'te rahat oturamaz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun iradesine karşı inatlaşmayı sürdürüp, köşke çıkması halinde rahat oturamayacağını öne sürdü.

Adana'da düzenlenen DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası Bossa Şubesi olağan genel kurulunda konuşan Çelebi, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda AKP'ye en güzel yanıtın dün Tandoğan ve Anıtkabir'de verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanını halkın talebine göre belirlenmesi gerektiğini savunan Çelebi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı niyetinden vazgeçmeye çağırarak şunları söyledi:

?Aylarca bu iktidarı uyardık, ?Sizin iktidar çoğunluğunuz, toplumun yüzde 25'ini temsil ediyor. Cumhurbaşkanını halkın talebine göre belirleyin' dedik. Dün sivil toplum örgütleri ve milyonlarca insan haykırdı. ?Ben bildiğimi yapacağım' derse, o Köşk'te rahat oturamaz. Bir kez daha sağduyuya davet ediyorum. Toplumun refleksini doğru okumasını istiyorum. Gelin bu niyetinizden vazgeçin.?

DİSK Genel Başkanı Çelebi, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarını Taksim Meydanı'nda yapacaklarını yineledi. Taksim'deki mitinge katılmayacaklarını açıklayan Türk- İş ve Hak- İş'i eleştiren Çelebi, şöyle devam etti:

?30 yıl sonra Taksim'de olacağız. Vali, ?Burası yasal değil' diyor. Taksim ne birilerinden korunması gereken, ne de kurtarılmış bir alan. ?Türk Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyen herkesin, özgürce düşüncesini ifade edenlerin alanıdır. 1 Mayıs'ta orada olacağımızı ilan ediyorum.?

Çelebi, Türkiye'de yaşam koşullarının her geçen gün daha zorlaştığını, hükümetin ise halkı uyuttuğunu öne sürdü. Tek liste halinde gidilen genel kurulda 217 delegenin oyunu alan Recep Türkyılmaz Tekstil İşçileri Sendikası Bossa Şubesi'ne yeniden başkan seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber