Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanları yüzde 13 ila 40 oranında zam alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası temsilcileri arasında yaklaşık iki aydır sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmeleri nihayet sonuçlandı. Varılan anlaşma sonucunda çalışanlara yıllık ortalama yüzde 13 ile yüzde 40 arasında maaş zammı öngörüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Büyükşehir Belediyesi adına sendika ile görüşmeleri yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, işçi temsilcileri ile gerçekleştirdikleri 6. oturumdan el sıkışarak kalktıklarını belirtti. İşçilerin sözleşmeden memnun kalacaklarını belirten Subaşı, belediyenin olumlu yaklaşımı ile görüşmelerin uzamadan sonuçlandırıldığını açıkladı. Görüşmelerde belediye bütçesinin ve düşük enflasyonun göz önünde bulundurulduğuna işaret eden Subaşı, "Çalışanlarımızı memnun ederken, belediyemizi de zor durumda bırakmayacak bir mutabakata vardığımızı düşünüyorum. Sendika, haklı olarak temsil ettiği çalışanların hakkını en iyi şekilde korudu. Biz de çalışanlarımızla birlikte kurumumuzun da şartlarını değerlendirerek görüşmeleri sonuçlandırdık. Sözleşmeyi, mayıs ayı içinde çalışanlarımızın da katılacağı bir törenle imzalamayı planlıyoruz." dedi.

Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Temsilcisi Yaşar Yel de, belediye ile aracı kuruma gerek duymadan mutabakata vardıklarını kaydetti. Çalışanların durumunu ve işverenin konumunu düşünerek, en ince ayrıntılarına kadar değerlendirip görüşmeleri sonuçlandırdıklarını ifade eden Yel, sözleşmenin çalışanlara yıllık ortalama yüzde 13 ile yüzde 40 arasında maaş zammı getirdiğini kaydetti. BUSKİ dahil 1650 çalışanı ilgilendiren sözleşmede, yevmiyesi 26,50 YTL'nin altında olan tüm çalışanların yevmiyelerinin bu rakama yükseltildiğini ifade eden Yel, ayrıca yine yevmiyelere yıllık seyyanen 50 kuruş kıdem zammı ekleneceğini söyledi. Çalışanların yevmiyelerine birinci 6 ay için seyyanen 2,5 YTL, ikinci 6 ay için 2,15 YTL maaş zammı uygulanacağını belirten Yel, ikinci yılın birinci ve ikinci altı ayı için ise zamların enflasyon oranında gerçekleşeceğini bildirdi. Ortalama hesaplandığında sözleşmenin, yeni işçilerin maaşlarına yaklaşık yüzde 40'lara varan zammı öngördüğünü dile getiren Yel, eski çalışanların maaş zammının ise yüzde 13 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Son oturumun ardından Muammer Subaşı ile sendika yöneticileri Recep Özcan ve Yaşar Yel el sıkışarak imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber